Driessen ongenadig hard voor Van der Sar: 'Waar hij bekend stond om...'

30 mei 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen is uiterst kritisch op Edwin van der Sar, die dinsdagochtend zijn afscheid aankondigde bij Ajax. Volgens de journalist van De Telegraaf was de positie van de voormalig sluitpost al langer onhoudbaar. "Vanwege zijn status heeft Van der Sar het langer volgehouden dan zijn kwaliteiten hem konden dragen in de functie van directeur."

Dat schrijft hij in zijn column in de ochtendkrant. "Hij heeft ingezien dat niet langer sprake was van een meerwaarde en eerder een blok aan het been was. De nieuwe commissarissen en collega-directieleden als Maurits Hendriks (chief sports officer) en financieel directeur Susan Lenderink lieten hem steeds meer links liggen en sorteerden intern voor op een machtsovername", weet Driessen over de situatie in de Johan Cruijff Arena. 

Artikel gaat verder onder video

"Van der Sar is zeker voor de buitenwacht een boegbeeld, maar wist met zijn afstandelijke houding nooit harten te veroveren. Niet buiten Ajax en niet intern, waar hij bekend stond om zijn totaal gebrek aan empathie met de medewerkers van Ajax", aldus Driessen. "Hoewel Van der Sar op z’n tenen liep in de Johan Cruijff ArenA, zadelden de commissarissen hem ook nog eens op met de portefeuille van de vertrokken Overmars. Het begin van het einde kondigde zich aan."

Volgens Driessen was Van der Sar simpelweg 'te licht' om de leider van Ajax te zijn. "Tekenen daarvan waren al zichtbaar toen hij de affaire Nouri verknalde, maar de wijze waarop hij de zaak Overmars oppakte getuigde van een gebrek aan urgentiegevoel." Dat er opnieuw een Ajacied vertrekt, doet Driessen overigens wel pijn. De fluwelen revolutie van onder Johan Cruijff sterft volgens hem namelijk in een zachte dood. "Want wat iedereen over Van der Sar ook mocht denken; hij was wel een Ajacied."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen die iemand compleet afkraakt.. wat een verrassing. Die man is gewoon een vastgelopen grammofoonplaat.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

driessen is zelf de grootste lamlul die er rondloopt!! weet alles ziet alles kan alles maar als puntje bij paaltje komt! is hij het zelfde als de telegraaf gewoon waardeloos!

Huub
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen is een voor mij ontzettend negatieve sportjournalist. Hij weet alles beter, is meester in het tot op het bot afkraken van mensen en hij meent altijd een goede vooruitziende blik te hebben. Dat laatste klopt natuurlijk niet. Heeft hij ongelijk, dan zal hij dat zelden of nooit toegeven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen