Pérez waarschuwt Feyenoord na groot nieuws uit Amsterdam: ‘Er hoeft maar dit te gebeuren’

30 mei 2023, 21:37
Foto: © ProShots

Ajax kroonde zich in het afgelopen seizoen voor de derde keer op rij tot kampioen van Nederland en leek een grote voorsprong te genieten op PSV en Feyenoord, maar daarvan is niks meer over. De Amsterdammers nemen binnenkort afscheid van Edwin van der Sar, die het na een dramatisch seizoen voor gezien houdt als algemeen directeur. Volgens Kenneth Pérez moet het afgelopen jaar bij Ajax een waarschuwing zijn voor Feyenoord.

Wie bij aanvang van dit seizoen had gezegd dat Feyenoord zich op ruime afstand van PSV en Ajax zou kronen tot landskampioen, was zeer waarschijnlijk voor gek verklaard. Niet alleen omdat trainer Arne Slot een groot aantal sterkhouders zag vertrekken. Oók vanwege de handelingen van Ajax op de transfermarkt. De Amsterdammers namen weliswaar van de ene na de andere belangrijke kracht afscheid, maar spendeerden ook meer dan honderd miljoen euro om de selectie te versterken. Het resultaat: een teleurstellende derde plaats, met dertien punten achterstand op Feyenoord.

Artikel gaat verder onder video

Pérez vindt het desondanks te makkelijk om de periode van Van der Sar als algemeen directeur van Ajax enkel te koppelen aan de slechte prestaties van dit seizoen. “Hij is er mede verantwoordelijk voor geweest dat we een Nederlandse ploeg hebben gehad die écht mee kon doen in de Champions League. Daar heeft hij ook voor gezorgd, samen met Marc Overmars en waarschijnlijk Erik ten Hag. Daar zal ik hem vooral aan herinneren”, vertelt Pérez voor de camera van ESPN. “Maar natuurlijk ook de ongelooflijk slechte beslissingen die hij heeft genomen in de transferperiode”, voegt de Deen er nog aan toe.

Ajax verdiende afgelopen zomer meer dan tweehonderd miljoen euro aan de verkoop van spelers, investeerde een groot deel daarvan in de komst van nieuwe namen, maar de meeste inkomende transfers pakten heel teleurstellend uit. “Ik vind het bijna knap dat je in zo’n korte tijd het zó kan verspelen door de ene na de andere verkeerde beslissing te nemen. We vergeten soms hoe snel dat gaat”, stelt Pérez. Vorig jaar haalde Ajax nog twaalf punten meer dan Feyenoord. Dit seizoen was het verschil dertien punten, maar dan in het voordeel van de Rotterdammers. “Feyenoord staat nu aan de goede kant van de medaille, maar er hoeft meer even dit te gebeuren, een paar verkeerde beslissingen genomen te worden en het gaat ook gelijk weer de andere kant op”, waarschuwt Pérez de kampioen.

Van der Sar zag Ajax afgelopen zondag nog wel kansloos verliezen bij FC Twente. In de nieuwste FCUpdate Podcast gaat het uitgebreid over de situatie in Amsterdam.

Meer over:

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Ik zeg niet dat we weer kampioen worden bij feyenoord . Maar ik denk dat met de mensen die er nu zitten ,er sowieso een team gaat staan dat meedoet. Niet alle aankopen zullen in de roos zijn ,maar die puinhoop zoals afgelopen seizoen in 020 zal niet gebeuren in de kuip . Verder is het nog steeds een puinhoop bij ajax
ookal is vd sar weg . We gaan het zien hoe het loopt

Deblauwe1
Link gekopieerd!
avatar

Denk niet dat het aan van der Sar lag, die puinhoop bij Ajax, maar meer aan die incapabele RvC, die geen enkel benul hebben van voetbal en alleen maar denken aan de centen die zij nu gaan ontvangen van Ajax

christineniewold08
Link gekopieerd!
avatar

Ach ja onze azijnpisser Kenneth Perez, het zal allemaal wel. Maar wij zijn Feyenoord en niet die club uit de hoofdstad dus wees eens echt positief over ons cluppie.

Boy Acosta
Link gekopieerd!
avatar

Wijs lullen kunnen wij allemaal, man donder toch a.u.b. op we worden weer kampioen. Van AJAX. winnen wij weer in de nieuwe seizoen, neem maar een slaappil Ga maar lekker maffen. Wat betreft Rotterdam zijn wij allang wakker, blijf jij maar lekker maffen. Waardeloze vent, je heb van horen zeggen maar dat snapt jij het toch niet. Feyenoord voor altijd.(Mafkees)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen