Ruud van Nistelrooij wil na terugkijken finale meer kwijt over gedrag spelers Ajax en PSV

5 mei 2023, 14:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ruud van Nistelrooij is vrijdag op zijn persmoment richting de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam teruggekomen op de vele opstootjes in de finale van de KNVB Beker tegen Ajax. Direct na afloop van de wedstrijd wilde de trainer van PSV er weinig over kwijt.

Nu de stofwolken zijn neergedaald, wil Van Nistelrooij wat meer zeggen over het gedrag van zijn spelers en die van Ajax. "Ik heb de wedstrijd teruggekeken. Natuurlijk zie je dan het gedrag van spelers en het vaak stil komen liggen van de wedstrijd. Ik had er na de wedstrijd niet heel veel oog voor, omdat het winnen van die pot, die beker, in je hoofd zit. Maar het viel me wel op. Het is iets wat je moet adresseren", wordt de trainer geciteerd door Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Van Nistelrooij hoort zulk gedrag niet op het veld thuis. "Dit moet langzaam uit het voetbal gaan verdwijnen. Dat willen we ook met z'n allen. Dat zal het voetbal goed doen. Dat is iets, net als het gedrag op tribunes, waar je naartoe werkt, ook door regelgeving. Je ziet dat dat nu al minder wordt, doordat er wordt ingegrepen. Gebeurt er iets, meteen stoppen. Dan verandert er wat."

Het gedrag van de spelers is volgens Van Nistelrooij niet alleen de verantwoordelijkheid van de spelers, maar ook van onder meer trainers en scheidsrechters. "Het gaat om winnen, maar uiteindelijk ook om het spel. Ik denk dat er gezamenlijk een oplossing gevonden moet worden voor het voetbal. Dat zie je in andere sporten terug, de manier waarop gearbitreerd wordt, dan heb je dat er zo uit. Alleen nu is het een nog soort van gedogen bij een opstootje: even uit elkaar en weer door. Maar goed, dat zijn vragen die bij de KNVB en alle bonden moeten leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In Nederland zijn we zo schijnheilig .. Je wilt dit uit het voetbal bannen maar zo denken ze er in andere landen niet over Dan heb je hier dus een “heilig” verklaard spelletje En zodra je over de landsgrenzen gaat krijg je te maken met dit soort dingen. Als de uefa of fifa er niets aan doet moet de knvb er ook niets aan doen. Want dan snij je jezelf in de vingers

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft ruudje ook naar zijn eigen gedrag langs de zijlijn gekeken? Goed voorbeeld doet volgen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen