Van Basten dacht aan matchfixing na PSV-comeback: 'Die jongen deed wel opvallend slecht zijn best'

22 mei 2023, 23:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV liet zondagmiddag tegen sc Heerenveen mogelijk dure punten liggen in de strijd om plek twee. De Eindhovenaren speelden met 3-3 gelijk, nadat ze lange tijd tegen een nederlaag aankeken. Heerenveen-verdediger Jeffrey Bruma zorgde er echter voor dat PSV de achterstand kon rechttrekken nadat hij twee keer opzichtig in de fout ging. Marco van Basten keek met verbazing naar de acties van de oud-PSV’er. 

Lees ook: Voetballers die op hun eigen competitie wedden: internationaal een groeiend probleem

Artikel gaat verder onder video

“Die Jeffrey Bruma, die heeft ook nog bij PSV gespeeld toch?”, begint de oud-spits aan tafel bij Rondo. “Ik begin toch een beetje te twijfelen of hij invloed heeft gehad op de uitslag. Maar misschien ligt dat aan mij”, gaat Van Basten verder. De tafelgasten kunnen erom lachen en geven de Heerenveen-verdediger een opvallende bijnaam. “Knipoog-Fries”, grijnst Wytse van der Goot. 

Van Basten vindt dat Bruma zijn oude club in het zadel heeft geholpen. “Hier doet ‘ie niks, helemaal niks”, zegt de analist na het zien van de 2-3. Even later gaf de ervaren verdediger ook nog eens een penalty cadeau. “Hij had alle tijd, man… Ik keek er een beetje vreemd van op. Hij deed wel opvallend slecht zijn best”, voegt de oud-Ajacied eraan toe, waarna de mede-analisten in de lach schieten om die uitspraak. "Ik keek er een beetje vreemd van op, maar je mag er natuurlijk niks slechts over denken", sluit Van Basten af.

Autospiegels
Khalid Boulahrouz neemt het daarna op voor Bruma met betrekking tot het penaltymoment. “Hij komt uit zijn dode hoek”, zegt de oud-verdediger. Van Basten reageert allesbehalve serieus op de input van Boulahrouz. “Dan heb je je autospiegels niet goed staan.” Ook Rafael van der Vaart komt met een cynische opmerking. “Als iemand uit je dode hoek komt en je maakt een ongeluk met de auto, dan krijg je ook een straf.” 

In de nieuwste FCUpdate Podcast spreken host Stan Timmerman en redacteur Frank Hoekman over de wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een sneu mannetje is van Basten toch

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van basten is een misselijke zeverzak!! als hij zo begint vraag ik me af denkt hij aan matchfixing als ajax thuis speelt bijvoorbeeld toen tegen heerenveen waar de friezen een 1000 % penalty moesten krijgen en die wedstrijd uit tegen go ahead eagles waar die ajacied onder de lat stond en heeel toevallig de bal door zijn handen laat stuiteren?? van basten rot toch op zever! en zo kan ik er nog we; een paar opnoemen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen