Wie wordt er topscorer van de Eredivisie?

28 mei 2023, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wie wordt de topscorer van de Eredivisie? Met nog één speelronde te voetballen, is de kans groot dat de spits met de meeste doelpunten dit seizoen er eentje wordt met een historisch laag aantal. Samen met Jacks.nl zet FCUpdate.nl de kanshebbers op een rijtje.

Anastasios Douvikas heeft op voorhand de beste papieren. Met achttien doelpunten staat hij op pole position. Met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen, dat met de gedachten al bij de play-offs tegen degradatie zal zijn, heeft de Griek bovendien nog uitzicht op meer treffers. Bij Jacks.nl krijg je 1,20 keer je inleg als de spits van FC Utrecht daadwerkelijk de topscorer wordt van Nederland. Hij zou de eerste speler zijn van de Domstedelingen sinds de eeuwwisseling die zich mag kronen tot de meest scorende spits van de Nederlandse competitie.

Artikel gaat verder onder video

Xavi Simons is momenteel de nummer twee van de ranglijst met zeventien doelpunten. Mocht hij twee goals voor zijn rekening nemen tegen AZ en hij gaat met negentien goals over Douvikas heen, dan is hij na Cyriel Dessers en Steven Berghuis in het coronaseizoen 2019/20 de minst trefzekere topscorer van Nederland sinds de eeuwwisseling. In alle overige seizoenen waren er minimaal twintig doelpunten nodig voor de eindzege. De quotering van de PSV-aanvaller staat op 5.00 keer je inleg bij Jacks.nl.

Zijn er nog andere opties? Sydney van Hooijdonk heeft met sc Heerenveen minimaal een hattrick nodig tegen Go Ahead Eagles om alleen topscorer te worden: dat zou je negenmaal je inleg opleveren. Feyenoord-spits Santiago Giménez (16x) moet minimaal vier doelpunten maken, Luuk de Jong (31x) vijf en als Brian Brobbey (101x) de topscorerstitel nog pakt, dan wordt het een voetbaldag om nooit te vergeten voor de jonge spits. Wie zie jij het worden?

Huidige stand topscorers:
1. Anastasios Douvikas 18
2. Xavi Simons 17
3. Sydney van Hooijdonk 16
4. Santiago Giménez 15
5.  Luuk de Jong 14
6. Brian Brobbey 13
7. Ricardo Pepi, Michiel Kramer, Steven Bergwijn, Vaclav Cerny en Vangelis Pavlidis allen 12

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+ 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen