'Ajax strikt groot Deens talent dat ook op proef was bij Manchester United'

20 juni 2023, 11:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat het zestienjarige talent Lasse Abildgaard overnemen van Silkeborg IF. De Deen is al op proef geweest bij de Amsterdammers, maar ook bij Red Bull Salzburg en Manchester United. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Nederlandse recordkampioen. Met de transfer is naar verluidt 1,5 à 2 miljoen euro gemoeid.

Dat meldt het Deense nieuwsmedium Ekstrabladet. Abildgaard is een offensieve speler en kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten. De Deen maakte genoeg indruk om Ajax te doen overtuigen hem over te nemen van Silkeborg.

Artikel gaat verder onder video

Op vijftienjarige leeftijd tekende Abildgaard nog een stagecontract bij Silkeborg tot de zomer van 2025. Het talent speelt speelt zijn wedstrijden vooral in de onder 19 ploeg. Daar scoorde de Deen vier doelpunten.

Het is niet het eerste Deense talent dat van Silkeborg naar Ajax vertrekt, want eerder werd Kasper Dolberg ook al overgenomen van de Deense club. De spits had een goed eerste seizoen bij Ajax, maar na wat omzwervingen gaat hij waarschijnlijk deze zomer naar RSC Anderlecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een snelle speler Beetje messi type Ziet het spel snel Kleine ruimte voetballen Zit muziek in voor ajax Goed voor de toekomst van ajax Prima keuze 👌

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is goed bezig met jonge spelers te halen uit het buiten land, maar Ajax kijk ook nog een beetje meer naar de jeugd bij voorbeeld bij Feyenoord en Twente en AZ en PSV!? die jongens van 16 tot 18 jaar die nog geen contract hebben elk jaar de beste5 weg kopen en je hoef nooit meer in het buiten land te kijken. en dan ben je voor 5 talenten ongeveer 5 miljoen kwijt!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hier word ik nou ook weer niet goed van. Wat gebeurt verder met Mika Godts, Fitz-Jim, Conceicao, Rasmussen, Vos en de keepers De Graaf, Setfords? Deze Deen is 16 jaar dus eerst toch naar Jong om in de anonimiteit te verdwijnen net als Jensen en Daramy. Ik begin mentaal onverschillig naar Ajax toe te worden, dit is niet mijn Ajax (meer) !

Geertt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze noemen alles tegenwoordig een toptalent tegenwoordig, als het een toptalent zou zijn had Manchester United hem wel ingelijft. Maar die zien er van af zou niet voor niets zijn.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ajax is ook bezig met de kroaat van HNK Hajduk Split !! die heet doe-eens-iets!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen