Andries Jonker maakt WK-selectie Leeuwinnen bekend: 95-voudig international op reservelijst

30 juni 2023, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Andries Jonker heeft bekendgemaakt welke 23 spelers hij meeneemt naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. In de selectie van de bondscoach is geen plaats voor Shanice van de Sanden. De aanvaller van Liverpool staat op de reservelijst en reist dus wel met de groep mee.

Dat geldt ook voor sluitpost Barbara Lorsheijd van ADO Den Haag. Lorsheijd en Van de Sanden kunnen nog aan de selectie worden toegevoegd als er iemand uitvalt met een blessure. Als dat niet gebeurt, reizen zij na de eerste groepswedstrijd terug naar Nederland. Fenna Kalma heeft de selectie ook niet gehaald. In een eerder stadium vielen Tiny Hoekstra, Kika van Es, Romée Leuchter en Alieke Tuin al af.

Artikel gaat verder onder video

De Oranje Leeuwinnen spelen op het WK in de groepsfase drie wedstrijden. De ploeg van Jonker treft achtereenvolgens Portugal (zondag 23 juli, 09.30 uur), de Verenigde Staten (donderdag 27 juli, 03.00 uur) en Vietnam (dinsdag 1 augustus, 09.00 uur). Eerst wacht in Nederland nog een oefenwedstrijd tegen België, dat aanstaande zondag om 20.45 uur de tegenstander is in Kerkrade. Vrijdag 7 juli vertrekt Oranje naar Australië.

De volledige selectie:
Jill Baijings (Bayer 04 Leverkusen), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Daphne van Domselaar (FC Twente), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Stefanie van der Gragt (Internazionale), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Wieke Kaptein (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Aniek Nouwen (AC Milan), Victoria Pelova (Arsenal), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fenna Kalma, Romée Leuchter, Tiny Hoekstra en Shanice van de Sanden niet geselecteerd door weer een betweter van een coach. Wat hebben we hier toch in Nederland aan een waardeloze KNVB. Is de nieuwe tactiek van de KNVB verdedigend spelen. Koop dan een paar schotten en timmer daar de doelen mee dicht. Een 4 tal geweldige speelsters die de sterren van de hemel spelen zijn er niet bij Jonker oud weet het ook al weer beter dan Jonker fris. Van Looi nummer 2 Wat een stel sukkels zitten er daar in Zeist die denken enig verstand te hebben van voetballen maar beter kunnen gaan knikkeren. Jonker Jonker Jonker toch wat ben jij ook al een eigenwijze bal door het doelpuntenmachine thuis te laten. Hoop voor de speelsters dat ze succes hebben maar met jou zie ik de bui al weer hangen. Weer een flapdrol als coach die denkt het beter te weten.

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelooflijk dat de topscorer van de Eredivisie, Fenna Kalma, niet bij de selectie zit. Zo'n Van de Gragt, zo stijf als een paard, is er wel weer bij. Waarschijnlijk omdat ze een beetje een stormram is. Jonker met je leuke blah, blah, taaltje maakt er weer niks van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen