Arne Slot ziet belangrijk onderdeel van 'kampioensstaf' na tien jaar vertrekken bij Feyenoord

9 juni 2023, 20:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Khalid Benlahsen trekt de deur bij Feyenoord na tien seizoenen achter zich dicht. De ervaren keeperstrainer maakt per 1 juli de overstap naar de KNVB. Daar gaat hij aan de slag als keeperstrainer van Jong Oranje en coördinator van de goalkeeper-coaches van de nationale teams.

"Het was een prachtige periode waarin we veel hoogtepunten met onze supporters hebben kunnen delen. Persoonlijk heb ik in de loop der jaren het genoegen gehad om met veel uitstekende keepers samen te mogen werken", aldus Benlahsen op de clubwebsite. De afgelopen jaren werkte Benlahsen intensief samen met onder meer Justin Bijlow. "Het van begin tot eind meemaken van de weg van Justin Bijlow van talentvolle jonge keeper op Varkenoord tot nummer één van Feyenoord en doelman van Oranje koester ik nadrukkelijk."

Artikel gaat verder onder video

Nu wacht in Zeist dus een nieuwe uitdaging voor de 49-jarige oud-doelman. "De afgelopen jaren zijn bij de KNVB goede stappen gemaakt om de begeleiding van keepers én de coaches te professionaliseren. Ik zie het als een mooie taak om dat verder uit te bouwen. Ook wil ik zorgen voor een goede samenwerking tussen de clubs en de KNVB; daarin zal ik een bepalende schakel zijn, waar het om keepers gaat. En natuurlijk blijf ik ook op het veld actief, bij Jong Oranje. Om met de grootste talenten van Nederland te werken is natuurlijk prachtig."

Benlahsen werkte eerder ook bij FC Utrecht en Almere City FC. In tien seizoenen Feyenoord pakte hij als keeperstrainer de nodige prijzen. Hij werd twee keer landskampioen en ook de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal (2x) staan op zijn erelijst. Hij is niet het enige staflid van Feyenoord dat de stap naar de KNVB maakt. Sipke Hulshoff is assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Die functie combineert hij met de rol van assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer goede zet weer van de KNVB. Goede weghalen bij een andere vereniging om zicht te kunnen profileren. Een grote schande is het van de KNVB zoiets te flikken. Nu kun je zien hoe zwak de KNVB wel niet is en wat voor amateurtjes als bestuur daar zitten.. De KNVB had nooit bij een topclub iemand weg mogen halen of het nu bij AZ-PSV-AJAX-Feyenoord is zelf niet bij Heerenveen of welke club dan ook. Ook niet als het een open sollicitatie is dan nog had men zich moeten bedenken van dat kunnen we niet maken. Een vuilniswagen laten komen en heel Zeist in gooien en weg met die amateurtjes als bestuur van hoog tot laag. Een gehele reorganisatie op alle fronten moet er daar plaats vinden en zich bemoeien met het organiseren van wedstrijden en niet o.a. op de stoel gaan zitten van het OM.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen