Benfica paste bij transfer van Orkun Kökçü boekhoudkundige truc toe

21 juni 2023, 23:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het kan bijna niet anders of de transfersom die Feyenoord ontvangt van Benfica voor de verkoop van Orkun Kökçü loopt op tot dertig miljoen euro. De clubs hebben bij het maken van de deal 'enorm laagdrempelige' bonussen afgesproken, zo melden ingewijden vanuit Rotterdam aan 1908.nl.

Feyenoord verkocht Kökçü een kleine twee weken geleden voor 25 miljoen euro aan Benfica. Dat bedrag kan door bonussen met nog eens vijf miljoen euro oplopen. De Rotterdammers lijken in principe verzekerd van deze bonussen. Benfica koos mede vanwege de Financial Fair Play-regels van de UEFA voor deze boekhoudkundige truc.

Artikel gaat verder onder video

Kökçü heeft bij Benfica een contract getekend voor vijf seizoenen, tot de zomer van 2028. In de overeenkomst van de middenvelder staat een afkoopclausule van 150 miljoen euro. Brughton & Hove Albion was volgens bovengenoemd medium ook serieus geïnteresseerd in de Turks international. De Engelse club deed op het allerlaatste moment zelfs nog een ultieme poging om de transfer te kapen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog steeds erg benieuwd naar wat er dan nodig is om die bonussen te activeren

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weten ze niet hun site moet blijven leveren dus hup een zelfbedacht stukje . Feyenoord of kokcu bellen 1908 echt niet van hier heb je mijn contract

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen