Carragher luidt noodklok na opvallend gerucht uit Spanje: 'Dit moet gestopt worden!'

22 juni 2023, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Cristiano Ronaldo verruilde Manchester United eind vorig jaar voor een avontuur in Saudi-Arabië, Karim Benzema en N’Golo Kanté traden onlangs in zijn voetsporen en inmiddels staan ook onder anderen Hakim Ziyech en Kalidou Koulibaly op het punt hun loopbaan te vervolgen in het Midden-Oosten. De ene na de andere topspeler vertrekt naar Saudi-Arabië. Zelfs Bernardo Silva wordt in verband gebracht met een overstap naar de Saudi Professional League. Voor Jamie Carragher reden om aan de bel te trekken.

Het zijn doldwaze dagen voor Chelsea. De Londenaren sloegen in het afgelopen seizoen voor honderden miljoenen euro’s toe op de transfermarkt, maar kwamen er in de Champions League niet aan te pas tegen Real Madrid en eindigden in de Premier League op een zeer teleurstellende twaalfde plek. De nieuwe trainer Mauricio Pochettino staat voor een zware uitdaging om een waardige selectie op de been te brengen en moet daarbij flink doorselecteren. Saudi-Arabië helpt Chelsea en de Portugees een handje. Naast Ziyech en Koulibaly staat ook Édouard Mendy op het punt de Premier League te verruilen voor een avontuur in het Midden-Oosten.

Artikel gaat verder onder video

Dat was voor Liverpool-legende Carragher nog geen reden om zich zorgen te gaan maken over de toekomst van het voetbal, maar daar kwam woensdagavond na een opvallend gerucht uit Spanje verandering in. Volgens Marca dreigt het Europese topvoetbal óók Bernardo Silva te verliezen. De Portugees was in het afgelopen seizoen nog een van de uitblinkers bij Manchester City, maar heeft al langer een vertrekwens. Paris Saint-Germain zou hem graag willen contracteren, maar hij zou zich dus ook kunnen verheugen op belangstelling vanuit Saudi-Arabië. Dat de linkspoot een overstap naar de Saudi Professional League overweegt, baart Carragher zorgen.

Die sprak hij woensdagavond uit op Twitter. “Bernardo Silva zit in zijn beste jaren en is in de afgelopen vijf jaar een van de beste spelers in Europa geweest! Ik maakte me geen zorgen over het feit dat de Saudi League spelers van in de dertig zou meenemen, maar als dit gebeurt, voelt het als een game changer. Saudi-Arabië heeft golf overgenomen, de grote boksgevechten en nu willen ze het voetbal overnemen!!” Volgens Carragher doet Saudi-Arabië aan ‘sports washing’ en moet dit onmiddellijk gestopt worden.

Het gerucht van Marca lijkt echter wat voorbarig. Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde Fabrizio Romano heeft Silva vooralsnog geen definitieve beslissing genomen over zijn toekomst. De Portugees wordt ook genoemd als versterking voor FC Barcelona, maar de Financial Fair Play-regels maken een transfer naar Spanje haast onmogelijk. Bovendien hoopt Manchester City de creatieveling te behouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen