Dramatisch Jong Oranje na derde gelijkspel naar huis: Georgië en Portugal door

27 juni 2023, 20:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het EK O21 zit erop voor Jong Oranje. In de laatste groepswedstrijd van het EK kwam de ploeg van Erwin van de Looi niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarvoor moet het vooral naar zichzelf kijken. De wijze waarop de enige tegentreffer werd geïncasseerd was werkelijk schandalig. Omdat Portugal wint van België, gaan de Portugezen samen met Georgië naar de volgende ronde en ligt Nederland er na drie gelijke spelen als nummer drie uit. Daarmee is de Olympische droom voorbij voor Nederland.

Na de puntendelingen tegen België (0-0) en Portugal (1-1) was de boodschap glashelder voor Jong Oranje. Om zeker te zijn van een plaats in de knock-outfase was een driepunter de enige optie. Bij deze missie kon bondscoach Van de Looi geen beroep doen op de geschorste aanvoerder Quinten Timber.

In het volgepakte Boris Pajtsjadzestadion in Tbilisi beloonde Nederland zichzelf na een stormachtige start niet. Georgië overleefde de uitstekende start van Jong Oranje, nadat Taylor binnen zeven minuten tweemaal de paal trof. Georgië was als gastland niet van plan om het thuispubliek te vermaken en herpakte zich door diep op eigen helft in te zakken. Nederland was beduidend beter, maar na defensief weifelend handelen was Georgisch eerste schot op doel direct raak. 26-voudig international Davitasjvili bracht Georgië na een geweldige solo in extase. Luttele seconden voor het rustsignaal tekende Taylor uit de rebound voor de volledig verdiende 1-1.

Ook in de tweede helft vond Georgië geen antwoord op het dynamische spel van Taylor. Hij was de spil in iedere Nederlandse aanval, maar na een hoopvol begin kon Jong Oranje geen vuist maken. Het ontbrak de ploeg van Van de Looi aan opportunisme en creativiteit om de Georgische muur te slechten. Door het uitblijven van doelpunten in de tweede helft werd het derde gelijkspel Nederland fataal.

Nederland: Bart Verbruggen 6.5, Milan van Ewijk 6 (82. Million Manhoef -), Jan Paul van Hecke 5.5, Micky van de Ven 6, Quilindschy Hartman 6 (82. Ian Maatsen -), Wouter Burger 6 (73. Thijs Dallinga -), Kenneth Taylor 7, Ryan Gravenberch 5.5, Jurgen Ekkelenkamp 5 (73. Elayis Tavşan -), Brian Brobbey - (20. Joshua Zirkzee 5) en Crysencio Summerville 5.5 

Georgië:Giorgi Mamardasjvili, Saba Sazonov, Iva Gelashvili, Aleksandre Kalandadze, Giorgi Gocholeishvili (58. Saba Khvadagiani), Nodar Lominadze (46. Luka Gagnidze), Anzor Mekvabishvili, Zoeriko Davitasjvili (90. Giorgi Moistsrapishvili), Georgiy Tsitaishvili, Irakli Azarovi en Giorgi Gagua (79. Giorgi Guliashvili) 

Man van de wedstrijd: Kenneth Taylor

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In en in triest. Deed pijn aan de ogen. Wat is dit jong Oranje slecht zeg!!!!

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net als het grote oranje

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederland is niet uitgeschakeld Onze grote Professor van Looi is uitgeschakeld Door zijn toedoen zijn we niet verder gekomen dan 3 gelijke spelen met zijn stomme en domme opstellingen en wedstrijdmentaliteit en speelwijze. Wat kunnen we blij zijn dat hij opgedonderd is. Totaal geen bezieling in het team, geen eenheid en maar langs te kant staan met een gezicht niet in de plooi en van Looi

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inspiratieloze trainer = inspiratieloos voetbal. Kon je al van ver zien aankomen.

Liefhebber
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelooflijk. En na afloop hoor ik onze coach nog zeggen dat " onze volgevreten vedettes" er alles aan hebben gedaan. Als je dat domme eentonige " trechtervoetbal" alles vindt en je brengt je topscorer en buitenspelers zo laar in dan hoop ik niet dat deze gewrkfige coach ooit nog werk vindt.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als dit de toekomst van het nederlands elftal is?? denk ik dat we de eerste jaren met geen een wk of ek meer meedoen!! wat een ongeinspireerde bagger zeg! wat een waardeloze kut spelers zeg! die zouden tegen onze 19-1 nog niet winnen!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De coach is zwak, de spelers zoals Taylor, Brobbey, Gravenbergh zijn geen top. Ik snap niet dat men dit in Nederland weigeren in te zien. De enige die wat leuks brachten waren Van de Ven, Van Hecke, Ewijk en Summer ville. Jong Oranje en het grote Oranje zullen slechts onder de subtop blijven hangen en nooit een titel pakken, omdat de spelers geen harde mentaliteit hebben. Zie Mexico tegen Honduras zou ik zeggen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De lloi ook een waardeloze trainer Zirkzee voor Brobbey Dallinga pas laatste kwartier in brengen Zirkzee dacht ook dit is een oefenwedstrijd Blij dat hij stop bij jong oranje Totaal ongeschikt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen