FC Twente genaaid door Manschot? 'Echt een raadsel waarom VAR Alex Bos niet ingrijpt'

8 juni 2023, 22:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Twente had de arbitrage tegen Sparta Rotterdam niet bepaald mee donderdagavond. De strafschop die de Rotterdammers kregen, was ietwat gemakkelijk. Net als de gele kaart voor Michal Sadilek kreeg, waardoor de Tsjech is geschorst. Anderzijds ontsnapte Shurandy Sambo aan een tweede gele of directe rode kaart in de tweede helft. Op social media waren de meningen over arbiter Jeroen Manschot erg duidelijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon afbraak voetbal van Sparta. Hopelijk wordt het zondag afgestraft.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb met bewondering als neutraal toeschouwer deze wedstrijd bekeken. Op de eerste plaats was FC Twente niet in zijn goede doen en mogelijk kwam dit door het afbreukvoetbal van Sparta wat verschrikkelijk was om naar te kijken. Puur afbraak voetbal met niets dan lange ballen. ALs dat de taktiek is dan is het bijzonder jammer dat ze niet in de nacompetite voor de degradatie speelde. Dan wat de KNVB weer heel erg sterk doet is een arbiter aanstellen die de slechte van Nederland is met een VAR die een kleuter nog beter kan beoordelen dan wat er nu zat. KNVB slaat flater op flater overal mee en daar zitten zeer onbekwame mensen aan boord van de hoogste tot de laagste rang en wordt tijd dat daar eens een frisse wind doorgeen waait met deskundige mensen. Wat was die Manschot slecht en partijdig en dan nog een Alex Bos als Var die volgens mij meer naar een tekenfim zat te kijken dan naar een wedstrijd. Manschot was puur tegen FC twente bezig en zulk soort arbiters moeten niet meer op het veld mogen staan bij van die belangrijke wedstrijden. SParte kreeg een strafschop die normaalgesproken geen een scheidsrechter zou geven. Ook de gele kaart van Sadilek was echt belachelijk. Volgens mij was hij aan het oefenen met fluiten voor in een harmonie mee te kunnen spelen. Zelf bij een doorgebroken speler van FC Twente keek Manschot er zeer arrogant naar maar greep niet in zoals ook bij vele rode kaarten die er hadden moeten vallen en bij een handsbal die hij niet zag of dacht hij dat het volleybal was in plaats van voetballen. Dan zit je als neutraal toeschouwer te kijken naar wat je verwacht een spannende wedstrijd maar niets bleek daarvan. zowel Sparta als de Scheidsrechter hadden daar een grote rol in idem de VAR die niet ingreep. IK heb Sprata dit afgelopen seizien toch wel heel wat meer goede wedstrijden op de mat zien leggen idem FC Twente. Laten we het maar houden dat zo'n wedstrijd er tussen kan zitten maar zeker niet de achterlijke onbekwame KNVB met het aanstellen van een onbekwaam arbitrale trio met VAR. We irriteren ons mateloos aan de KNVB maar de mannen blijven gewoon zitten alleen puur uit egoisme en puur uit eigenbelang idem de scheidsrechtersbaas die er geen bal van kan met het aanstellen. ALs we nu eens heel Zeist vervangen door bekwame mensen dat scheiten we al een eind verder op met beter kwaliteit voetballen door Europa genomen. Helaas afbraak voetbal (Sparta) is een tendens van een trainer (wel begrijpelijke als je denkt op deze manier resultaten te kunnen behyalen) maar die moet zich kapot schamen zo te willen winnen zonder aan het publiek te denken of althans aan de neutrale toeschouwers. Van Sparta toeschouwers kan ik mij indenken dat die het heel goed vonden en neem ik ze ook zeker niet kwalijk ondanks die wel beter gewend zijn geweest afgelopen seizoen. Ik heb van vele wedstrijden genoten en jammer genoeg maken ze dit door deze wedstrijd zo te spelen heel hun goodwill kwijt.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien lees ik er over heen, maar wat vond je van scheidsrechter Manschot ? ;-)

Marianne Meijer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou heb ik niet zo heel erg veel verstand van voetbal maar als een voetballer zijn tegenstander niet raakt dan hoort daar toch geen strafschop te zijn. Ik kan me voorstellen dat fc twente gefrustreerd raakt van zo'n machtsvoorstelling van de scheids. T was niet om aan te zien. En het gaat wel ergens om mijnheer de scheids nl. geld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen