Maldini verlaat AC Milan: ruzie met eigenaar wordt clubicoon fataal

6 juni 2023, 18:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AC Milan heeft clubicoon Paolo Maldini op staande voet ontslagen. De halvefinalist van de Champions League heeft het vertrek van de technisch directeur dinsdag bevestigd. 

Maldini was als speler zijn gehele loopbaan - tussen 1985 en 2009 - actief in San Siro. Zodoende speelde hij zowel met het Nederlandse supertrio Marco van Basten - Ruud Gullit - Frank Rijkaard als met (veel) latere sterren als Andriy Shevchenko, Ronaldinho en Kaka. 

In 2018 trad Maldini bij de club in dienst als directeur voetbalontwikkeling. Een jaar later promoveerde Milan hem tot technisch directeur. In die hoedanigheid gaf hij het elftal gestalte dat vorig seizoen voor het eerst sinds 2011 weer beslag wist te leggen op de Italiaanse titel. 

Artikel gaat verder onder video

Een ruzie met eigenaar Gerry Cardinale zou Maldini nu echter fataal zijn geworden. Een bespreking met de eigenaar en Maldini's rechterhand Frederic Massara zou dusdanig uit de hand zijn gelopen dat een vertrek onafwendbaar is gebleken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Аззурри
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is jammer, maar wel begrijpelijk. AC Milan heeft een zeer matig seizoen achter de rug. Ik ben al blij dat CL ticket binnen is gehaald, maar als je een miskoop doet voor EUR 30 mio en een klungelige Belgen haalt, lees De Ketelaere en Origi en verder niet geinvesteerd heeft, dan is het een slechte zaak. AC Milan is een topclub en daar zijn prestaties belangrijk. Blijven deze uit, dan ga je er uit. Iedereen roept maar Pioli, maar Pioli is een goede coach alleen het spelersmateriaal was matig. Je hebt niets aan Rebic, Origi, CdK. Messias vind ik ook matig. Tijd voor een opschoning.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen