'Neymar moet volgende megaster worden die overstapt naar Saoedi-Arabië'

11 juni 2023, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Na het mislopen van Lionel Messi richt Al-Hilal de pijlen op een andere megaster bij Paris Saint-Germain. Volgens CBS Sports onderneemt de club uit Saoedi-Arabië een serieuze poging om Neymar naar het Midden-Oosten te halen.

Vertegenwoordigers van Al-Hilal zouden vrijdag naar Frankrijk zijn gevlogen om eerste contacten te leggen met de omgeving van Neymar en om te beoordelen in hoeverre de aanvaller zelf openstaat voor een transfer. Naar verluidt kan Neymar een soortgelijk salaris verdienen als Cristiano Ronaldo bij concurrent Al-Nassr. Het zou gaan om circa 200 miljoen euro per jaar, terwijl Al-Hilal bereid is om een transfersom van 45 miljoen euro aan PSG te betalen.

Artikel gaat verder onder video

De mogelijke stunttransfer staat nog in de kinderschoenen. Er is nog geen sprake van onderhandelingen met PSG en het moet dus nog blijken of Neymar zelf oren heeft naar de overstap. Volgens CBS Sports is PSG in ieder geval bereid om te luisteren naar biedingen op Neymar, die sinds 19 februari niet meer in actie kwam door blessureleed. De 31-jarige Braziliaan heeft een contract tot medio 2025, met een optie voor een extra jaar.

Al-Hilal, recordkampioen van Saoedi-Arabië met achttien landstitels, is een van de vier clubs die wordt beheerd door Public Investment Fund, het staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië. De andere drie clubs zijn Al-Nassr, Al-Ahli en Al-Ittihad. Zij kunnen putten uit haast ongelimiteerde geldbronnen. Met Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) en Karim Benzema (Al-Ittihad) hebben twee van die clubs al een megaster in huis en Al-Hilal wil met de komst van Neymar ook een grote vis binnenhalen. De pogingen om Messi te verleiden bleken niet succesvol, want de Argentijn koos voor Inter Miami.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het verschil tussen PSG en het midden oosten is minimaal wat mij betreft. In beide gevallen is het beleid iig om grote namen (meestal in de nadagen) binnen te halen omdat je kunt laten zien dat je veel geld hebt. Voetbal komt ergens achteraan in de afweging, dat is ook de reden dat bv PSG op die manier nooit ver gaat komen in de CL.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen