Verweij over rampscenario: 'Dat zou een enorme domper voor Ajax zijn'

30 juni 2023, 18:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het afketsen van de transfer van Edson Álvarez naar Borussia Dortmund is niet alleen voor de speler een teleurstellend verhaal. Ook voor Ajax zou het 'een enorme domper' zijn als de Mexicaan deze zomer niet vertrekt uit Amsterdam, betoogt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick Off van De Telegraaf.

Álvarez was zelf al rond met Dortmund over een vijfjarig contract. Ook de clubs leken er onderling wel uit te gaan komen; tot donderdag ineens het nieuws naar buiten kwam dat BVB zich terugtrekt. Intern zouden teveel twijfels over de Mexicaanse middenvelder annex verdediger bestaan; in Dortmund was niet iedereen ervan overtuigd dat Álvarez een transfersom van dertig á veertig miljoen euro waard zou zijn.

Artikel gaat verder onder video

"Dit is wel vervelend nieuws voor Maurice Steijn en Sven Mislintat", meent Verweij. "Steijn wil het liefst geen spelers kwijt, maar als ze al gaan dan wil je dat gezien de financiële situatie van Ajax liever vandaag dan morgen gaan, dan weet je wat je kan uitgeven." Ook voor directeur voetbalzaken Mislintat zou het slecht nieuws zijn als Álvarez aanblijft; gezien het feit dat de club met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic deze zomer al twee spelers aantrok die op dezelfde positie uit de voeten kunnen.

Toch hoeft het duo niet te wanhopen, verwacht Verweij. "Ik denk dat er wel zoveel belangstelling voor Álvarez is dat hij uiteindelijk nog weg zal gaan." Zo was Chelsea afgelopen winter al zeer concreet voor Álvarez in de markt. Ook bij West Ham United wordt de Mexicaan genoemd, als mogelijke opvolger van Declan Rice. "Het blijft een international, weinig gebleseerd, met grinta", somt presentator Pim Sedee op waarom Álvarez ondanks zijn vele gele kaarten nog altijd goed in de markt zou liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De transfermarkt is ook nog maar 2 hele maanden open...

Ad van Dijck
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen een teleurstelling voor Ajax maar ook voor de rest van Nederland. Dit soort schoppers horen niet in de Nederlandse competitie.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat hij nog wel wat benen gaat breken. Nu is hij heel gefrustreerd.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel storing op deze site, plaats je reacties en ververs je de pagina dan zijn ze weg. Maar transferwindow is nog 62 dagen en we zijn pas 2 weken onderweg.. alle tijd!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen