Ajax maakt werk van komst Nick Olij; vraagprijs van Sparta Rotterdam bekend

30 juli 2023, 10:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax maakt werk van de komst van Nick Olij, zo meldt De Telegraaf zondagmorgen. De 27-jarige keeper van Sparta Rotterdam is een oude bekende van Maurice Steijn. De mogelijke komst van Olij heeft gevolgen voor Jay Gorter.

Steijn heeft vorig seizoen 'naar alle tevredenheid' samengewerkt met Olij en hoopt de 1 meter 88 lange doelman nu naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Daarvoor zal Ajax wel aan de vraagprijs van Sparta Rotterdam moeten voldoen. Olij zou voor zo'n drie miljoen euro op te halen zijn op Het Kasteel.

Artikel gaat verder onder video

Olij werd opgeleid door AZ en kwam via TOP Oss en NAC Breda een jaar geleden terecht bij Sparta Rotterdam, waar hij de naar Watford vertrokken Maduka Okoye al snel deed vergeten. Met veertien clean sheets in 32 wedstrijden hield hij vorig seizoen in bijna de helft van de competitiewedstrijden zijn doel schoon.

Komt Olij, dan lijkt Gorter te vertrekken. "We moeten kijken hoe hij zich het beste kan ontwikkelen. Heeft hij er iets aan in de beker te keepen en misschien een paar potjes als Rulli geblesseerd is? Of is het beter hem 34 duels op huurbasis in de Eredivisie vlieguren te laten maken, zodat hij volgend seizoen helemaal klaar is om de concurrentie aan te gaan?", zei Steijn deze week over de 23-jarige keeper.

Ajax lijkt Olij in eerste instantie als stand-in van Gerónimo Rulli te willen halen. Steijn vertelde deze week dat de Argentijn, in januari voor tien miljoen euro (inclusief bonussen) overgekomen van Villarreal, zijn eerste keuze onder de lat is. Tegen FC Augsburg speelde Rulli zaterdag een negatieve hoofdrol door meerdere keren de fout in te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koopje, voor de reserve keeper van Argentina betaalden ze 8 miljoen. Olij is goed maar ik had voor Noppert gekozen. Olij is misschien voetballend iets beter, Noppert beter in de 16 en bij hoge ballen. Gorter mag ook wel eens zijn kans krijgen, Bij Egels prima gedaan, keeper met meeste clean sheets.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach houd toch op met dat mee voetballende keeper idee. Hij staat er om de verdediging te coachen en ze doel leeg te houden. Het is geen Ter Stegen die nog meer kan doen in een wedstrijd

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat lul jij nou, Ter Stegen?!! de meest overschatte keeper ter wereld. Die Duitser heeft nog nooit een basisplaats gehad in "der mannschaft"

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noppert is beter, maar die neem je niet als 2e keeper. Uit deze interesse blijkt denk ik dat ze Gorter willen onderbrengen bij een andere club zodat hij meer aan spelen toe komt. Geen slecht plan.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet Jay Gorter maar ajax Moet afscheid nemen van Gerónimo rulli Dat is zooooo slechte aankoop geweest Wanneer gaan de ogen open bij ajax Dat rulli Waardeloze is En in het rijtje gezet Moet worden Scherpen lamprou van leer

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van Leer was een prima keeper.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet naar de dokter pillen vragen

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

VanLeer: Nu een prima makelaar met een voetbalvrouw die het niveau van Ajax1 zeker aan kan.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent een woord vergeten in je tekst maar geen nood ik zal je ff helpen Ajax dames 1 bedoel je Maar klopt hoor dan kan ze zeker bij mee doen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Accoord met deze ontwikkeling. Olij eerste keeper maken, Rulli 2e. Ik was altijd al gecharmeerd van Olij's reflexen, denk terug aan afgelopen seizoen. Ik snap ook niet waarom veel aan de kwaliteiten van op Nederlandse bodem spelende keepers wordt, denk aan Wellenreuther (Duitser), Van Gastel, Noppert, die van Volendam. Gorter mag van mij bij Ajax afzwaaien, geen goede instelling, te gemakkelijk, te nonchalant, niet serieus. Trouwens Ajax was toch al met de keeper van Fenerbace bezig ?

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me nog steeds af waarom Ajax een andere keeper erbij wil hebben. We hebben tenslotte Gorter die van mij zeker mag blijven. Ik heb veel liever dat de Argentijn de deur uitgaat, graag nog morgen ! ! ! Misschien dat de duo Gorter / Olij veel beter is voor Ajax. Pasveer ziet ik niet 34 wedstrijden spelen. ook hij mag iets anders gaan doen. Zelfs dat hij nog niet eens 10 wedstrijden gaat spelen.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die vraagprijs klopt niet, die kun je op z'n minst verdubbelen.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Hijreageertaltijd Lieke Martens zal het zeker beter doen dan een Bergwijn. Ajax1! anders had ik wel Ajax1 vrouwen vermeld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen