Earnest Stewart kan aan de bak: PSV raakt weer een trainer kwijt

22 juli 2023, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Adil Ramzi is zaterdag gepresenteerd als hoofdtrainer van Wydad AC Casablanca, de grootste en tevens meest succesvolle club van Marokko. PSV heeft het vertrek van de 46-jarige Ramzi nog niet bekendgemaakt, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zijn de clubs mondeling akkoord over de overgang van de trainer.

De afkoopsom voor Ramzi was 'meer dan 100.000 euro', maar Elfrink verwacht dat de PSV en Wydad AC Casablanca een lagere transfersom zijn overeengekomen. De trainer van Jong PSV nam een week geleden al een voorschot op zijn transfer. "Het is heel moeilijk om PSV te verlaten, omdat het voelt als mijn tweede huis. Maar het klopt dat er interesse is", zei hij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

De in Marrakesh geboren Ramzi stond als speler vier seizoenen op de loonlijst bij PSV en keerde in 2016 als trainer terug op De Herdgang. Het afgelopen seizoen was hij de hoofdverantwoordelijke bij Jong PSV, dat indruk maakte door de Premier League International Cup te winnen.


"Ik ben PSV ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Dat vergeet ik mijn leven niet meer", zei Ramzi. "De dag dat ik hier mocht komen voetballen en daarna ook nog Jong PSV-trainer mocht worden, vergeet ik nooit meer. Trainer worden is een hele bijzondere stap geweest en ik had het ook zeker nog een seizoen willen doen. Wel is er nu de kans om hoofdcoach te worden en als dat helemaal rondkomt, wil ik ervoor gaan. Ik hoop dat iedereen dat snapt, maar dat denk ik eigenlijk wel. Het is tijd om te vertrekken."


Ramzi stelde enkele maanden geleden kandidaat om Ruud van Nistelrooij op te volgen als hoofdtrainer van PSV. De club koos echter voor Peter Bosz. "Dat de club daar niet voor heeft gekozen, begrijp ik volkomen. Ik wilde wel aangeven dat ik in mezelf geloof. In de toekomst hoop ik zeker weer terug te keren bij PSV, mocht het tot een afscheid komen in de komende week. Deze club heeft mij zoveel gegeven."

Het is nog onduidelijk hoe PSV een eventueel vertrek van Ramzi gaat opvangen. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart kan ervoor kiezen om een nieuwe trainer aan te trekken, maar het doorschuiven van Theo Lucius vanuit PSV Onder 18 wordt door het Eindhovens Dagblad ook als mogelijkheid genoemd. Assistent Wil Boessen beschikt namelijk over alle vereiste papieren.


Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen