Mislintat kijkt kritisch naar salarissen bij Ajax en denkt aan bijzondere constructie

30 juli 2023, 15:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax TV

Ajax onderneemt pogingen om de vaste lasten 'onder controle te brengen', zo schrijft Voetbal International. Zo wordt mogelijk gekeken of de salarissen van de spelers nog corresponderen met hun prestaties op het veld.

Met de contractontbinding van Dusan Tadic werd al zes miljoen euro bespaard. "Het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax de komende weken kritisch zal kijken naar spelers wier plek op de salarislijst niet langer correspondeert met hun plek in de sportieve hiërarchie", schrijft VI. Als voorbeeld wordt Davy Klaassen aangehaald; zijn vertrek valt niet uit te sluiten. In Turkije wordt hij al in verband gebracht met Besiktas.

Artikel gaat verder onder video

De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat heeft ook een ander plan om de salariskosten beheersbaar te houden. Bij het sluiten van nieuwe contracten zou een beloningsstructuur geïmplementeerd moeten worden, waardoor salarissen meestijgen of dalen met het Europese toernooi waarin Ajax uitkomt. Dat is nu nog niet het geval, waardoor de gemiste Champions League-inkomsten extra hard aankomen.

In de FCUpdate Podcast wordt gesproken over de situatie bij Ajax. Moet de club zich instellen op een tussenjaar? Beluister de podcast hieronder of op YouTube.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Houd dus in dat sommige spelers / mensen Bij ajax te comfortabele te veel verdienen in verhouding ook het raad van bestuur dan maar minder ook de zaakwaarnemer minder in hun eigen zak steken en minder te zeggen heb binnen ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat die Mislintat de goede man voor Ajax is. Echt Duits doorschakelen en alles onder controle willen hebben. Als je over de verhouding salaris/op het veld meer wilt weten Sven, deze spelers: Brobbey, Berghuis, Bergwijn, Taylor.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat hij zich daar nu ook ineens mee bemoeien? Hij kan beter nieuwe spelers binnenhalen, maar ook dat kan hij niet. Het wordt tijd dat er een aantal bestuursleden bij Ajax worden weggestuurd door de leden zoals Hendriks en Lenderink en neem die nitwit Mislantat ook maar gelijk mee. Wie denkt dat deze persoon geschikt is voor Ajax heeft geen verstandvanvoetbal en al helemaal geen Ajax hart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen