Oranje Leeuwinnen pakken punt tegen Verenigde Staten dankzij sterke eerste helft

27 juli 2023, 04:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Het Nederlands vrouwenelftal heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de Verenigde Staten op het WK. De ploeg van Andries Jonker kwam via Jill Roord op voorsprong in Wellington, maar kon niet voorkomen dat Lindsey Horan de 1-1 maakte. Daarna was de VS het meest nadrukkelijk op zoek naar de 2-1, dus zal Oranje zich gelukkig prijzen met het gelijkspel. Beide teams hebben nu vier punten verzameld in Groep E.

Oranje leidde bij rust met 0-1 en daar viel eigenlijk niet zoveel op af te dingen. De Leeuwinnen voetbalden, na een moeizaam begin, comfortabel en hoefden achterin weinig toe te staan. Het eerste echte gevaar van Oranje leverde in de zeventiende minuut meteen een doelpunt op. Victoria Pelova liet in eerste instantie na om de trekker over te halen in het strafschopgebied en zag een zijwaartse pass onderschept worden. Ze kreeg daarna de bal terug en bediende Roord, die aan de rand van het strafschopgebied met een laag schot de linkerhoek vond. 

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft slopen wat slordigheden in het spel van Oranje, waardoor de VS steeds gevaarlijker werd. Na ruim een uur kwam de regerend wereldkampioen langszij. Lindsey Horan liep naar de eerste paal na een corner, kwam voor Spitse en kopte raak. Daphne van Domselaar kon niet meer bij de bal. Daarna dacht Alex Morgan de 2-1 te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Oranje beperkte zich daarna vooral tot tegenhouden, al kwam er nog wel een goede kans op een zege. Esmee Brugts was het eindstation van een vlotte combinatie; verdediger Julie Ertz voorkwam met een uiterste ingreep dat Brugts maakte. Daarna voerde de VS de druk op en was Trinity Rodman dicht bij een treffer, maar het bleef 1-1. Oranje kon dus geen revanche nemen op de VS voor de nederlagen op het vorige WK en op de Olympische Spelen, maar is wel dicht bij een plek in de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In mijn ogen (dus mijn mening ) Zag ik een goede eerste helft al vond ik wel dat de Japanse scheidsrechter de Amerikaanse speelsters spaarde voor een paar kaarten er was er zelf eentje met natrappen en elleboog stoot waar niks mee gebeurde Voor de rest eerste helft voor oranje tweede helft voor Amerika Maar als er nu nog mannen zijn die zeggen dat vrouwen voetbal niks aan is moeten deze wedstrijd eens terug kijken dan kunnen ze zien dat damesvoetbal echt in de lift omhoog zit Maar nogmaals mijn mening

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is de mening dan van andere dan he . Ik heb het niet gezien deze wedstrijd dus ook geen mening

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou jij ook eens aan moeten denken aan jou mening en niet iedereen jou gedachte van wat jij allemaal denkt te weten bij mensen op te dringen of te denken dat jou mening altijd de waarheid is

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hallo gtsb, als je de wedstrijd niet gezien hebt of het uit koppigheid niet wil weten en dus geen mening hebt waarom reageer je dan op Hijreageeraltijd ? Natuurlijk damesvoetbal is damesvoetbal, wordt ook gewaardeerd op damesvoetbal, geldt ook voor damestennis, damesvolleybal, dameshandbal, dameskickboksen, damesjudo, dameswielrennen. Niet zo zeuren.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje ga nou eerst eens lezen joh . Ten 1e mag ik reageren waar en hoevaak ik maar wil Verderj zegt hij als er nu nog mannen zijn ..... Nou hij bepaald niet wat anderen denken . En waarom moeten mannen hun mening bij sturen vanwege 1 wedstrijd die heel weinig mensen gezien hebben .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pot verwijt de ketel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtb, je bent en blijft een oud-wijf met steeds maar in de contramine te zijn. Goed of niet goed, mooi te zien of niet, er gaan miljarden om in het damesvoetbal en er kijken miljoenen naar de wedstrijden en wil zo'n piepeltje als jij nog de boel afbranden, ga weg man. Ga gewoon helemaal niet naar damesvoetbal kijken, het scheelt weer dat eeuwige gezeur van je. Fijne avond toch. Ik ga naar Feijenoord/Villareal, Twente/Hammarsby en morgen naar de dameswedstrijden kijken, lekker.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen