Oranje-spits Katja Snoeijs slaat terug naar Nico Dijkshoorn: 'Typisch Nederlands'

25 juli 2023, 13:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Oranje-spits Katja Snoeijs heeft gereageerd op de column van Nico Dijkshoorn in Voetbal International waarin hij schreef dat het openingsduel van Nederland op het WK - net als enkele oefenduels van de Leeuwinnen - beter achter gesloten deuren gespeeld had kunnen worden. Snoeijs slaat terug naar de columnist en haalt in gesprek met De Telegraaf onder meer de kijkcijfers erbij.

Dijkshoorns satirische stukjes in het weekblad vallen niet altijd bij iedereen in even goede aarde, zo ook bij Snoeijs. In de column die maandag op de website van VI verscheen schrijft hij onder meer: "Ik zag de eerste wedstrijd van Nederland tegen Portugal en het zou goed zijn geweest als die ook in het geheim was gespeeld. Niet om aan te gluren."

Artikel gaat verder onder video

Snoeijs ziet een patroon in de voortdurende kritiek op het niveau van de voetballende vrouwen: "Het gekke is dat mensen die niets met vrouwenvoetbal hebben, er toch heel graag iets over willen zeggen. Maar moet dat iedere keer als de sport wordt uitgezonden? Het is typisch Nederlands", meent de speler van Everton. Dijkshoorn doet met zijn column in haar oegen niets anders dan aandacht proberen te trekken: "Uiteindelijk maakt het niet zoveel waar het over gaat, als hij maar iets controversieels kunnen zeggen. Dat wij als speelsters van Oranje daar de dupe van zijn, maakt hem totaal niet uit."

Kijkcijfers
Dat er in Nederland wel degelijk mensen zitten te wachten op de verrichtingen van de Oranje Leeuwinnen, blijkt volgens Snoeijs overduidelijk uit de kijkers die zondagochtend afstemden op het met 1-0 gewonnen duel met de Portugezen. "Je hoort rond grote vrouwentoernooien zo vaak dat niemand zou kijken, maar de cijfers bewijzen het tegendeel. Volgens mij keken er zondag anderhalf miljoen naar onze wedstrijd." In de nacht van woensdag op donderdag speelt Oranje het tweede groepsduel, maar gezien het tijdstip (3.00 uur 's nachts) lijkt het aantal kijkers dan een stuk lager te gaan liggen.

Basisplaats
Snoeijs mag zich tegen de regerend wereldkampioen, de Verenigde Staten, opmaken voor haar basisdebuut op een eindtoernooi. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd tegen de Portugezen verving ze de geblesseerd geraakte Lineth Beerensteyn. Bondscoach Andries Jonker bevestigde dinsdag al dat de kans dat Beerensteyn meedoet tegen de VS nihil is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Juffrouw Snoeijs wil wel de complimenten maar geen kritiek. Als je jezelf wil ontwikkelen als sport moet je tegen kritiek kunnen . Het is op tv dus mag iedereen een mening hebben . De media vooral de nos rondom dit team is al veelste lief voor ze. Het is ook vaak niet goed . Bij de mannen wordt dat gezegd dus bij jullie dus ook

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik bespeur een vrouwonvriendelijkheid bij al je "meningen", al weer. Probeer nou de zaken in perspectief en in verhouding te beoordelen en te waarderen, als je het kan. Als je het kan.....? Deze kampioenschap wordt georganiseerd door de FIFA, who the hell is Nico Dijkshoorn met zijn vieze kop (mijn mening !!!) en de stadions zijn redelijk tot goed gevuld, wat wil zo'n culumnistje uit Nederland nou ?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niks vrouw onvriendelijk gewoon realistisch en daar kunnen de speelsters en ex speelsters bij de nos niet tegen . Je mag het vergelijken als het hun uitkomt ,en anders mag je het niet vergelijken Als ik samen met mijn dochter kijk naar het wk . Dan verwacht ik echt niet hetzelfde als bij de mannen . En ik weet ook wel dat het vrouwenvoetbal nog in hun kinderschoenen staat . Maar slecht is slecht . En die vrouwen moeten gewoon tegen kritiek kunnen net als dat mannen dat moeten .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Logisch dat er op een zondagmorgen meer mensen naar kijken, want geen concurrentie . Als er de volgende wedstrijden ook zoveel kijkers zijn ( 03.00 uur s'nachts) herschrijf ik mijn mening. En NOS, haal a.u.b. die Stentler als analiste weg met haar open deuren riedels. De van Hooijdonk bij de vrouwen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . En dat goed gepraat ook steeds van haar 🤮

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je naar iets kijkt zonder een verwachtingspatroon dan doe je het niet, klaar. Zoals altijd vind je een uitweg om je gelijk te krijgen. Simpel, jij vindt in navolging van je helden Rutger, Derksen en Dijkshoorn vrouwenvoetbal niks, miljoenen anderen op de ze aardkloot vinden het leuk, dus wat is jouw conclusie nou dan waard, niets ?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lezen en iets snappen blijft moeilijk voor je . Ik verwacht niet hetzelfde niveau als bij de mannen . Maar ik verwacht wel dat de basis dingen van een bepaald niveau zijn . Verder kijk ik ook omdat mijn dochter het leuk vindt . Ik keek vroeger ook mee naar k3 . Dit is hetzelfde maar dan met bal 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen