Andries Jonker komt met update over blessure Lineth Beerensteyn: 'Drie procent kans'

25 juli 2023, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bondscoach Andries Jonker heeft tegenover de camera's van ESPN een update gegeven over de blessure van aanvaller Lineth Beerensteyn. De spits van Juventus moest tijdens het openingsduel tegen Portugal (1-0 winst) kort voor het einde met een enkelkwetsuur naar de kant, maar komt op het WK mogelijk nog in actie voor Nederland.

De eerstvolgende wedstrijd tegen de Verenigde Staten komt normaal gesproken te vroeg voor Beerensteyn, geeft Jonker aan. Hij acht de kans "drie procent" dat hij tegen de regerend wereldkampioen over haar kan beschikken. "Er zijn soms situaties waarin je denkt: hé, dat is zeer verrassend, de hele situatie keert zich ten goede". vervolgt Jonker. "Dan zijn we niet malle Pietje en stellen we haar gewoon op. Alleen: daar ziet het niet naar uit."

Artikel gaat verder onder video

Toch heerst in het Oranjekamp vooral opluchting dat de blessure niet ernstiger is dan aanvankelijk gevreesd. "We hebben in ieder geval hoop dat ze dit toernooi nog in actie komt", zegt Jonker.

Voor Beerensteyn komt de blessure op een uiterst vervelend moment. De rappe aanvaller veroverde bij afwezigheid van de zwaar geblesseerde Vivianne Miedema voor het eerst een basisplaats op een eindtoernooi. Met Lieke Martens vormde ze in het eerste duel het aanvalsduo in het 3-5-2-systeem waarin Jonker zijn Leeuwinnen laat aantreden. Mocht Beerensteyn het duel met de VS inderdaad niet gaan halen, dan lijkt Jonker een keuze te moeten maken tussen Renate Jansen (FC Twente) en Katja Snoeijs (Everton) voor de positie naast Martens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn die speelt niet meer Ja meneer de eigenwijze Jonker dat heb je er nu van als je geen selectie kunt samenstellen en de topscoorders thuis laat die jij niet goed genoeg vind. En wat hebben we nu, juist ja nog 1 spits meneer de verdediger. De eerste wedstrijd was al niet om aan te gluren en niet kunnen scoren en dat wordt nu nog erger, Bedankt KNVB met jullie achterlijke beleid met aanstellen van trainers en beleid.

Vlear
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt geen 5 spitsen meenemen naar het WK zoals Andries zegt, maar om dan gelijk te reduceren tot 2 is natuurlijk achterlijk. Kalma scoort in 20 eredivisiewedstrijden 30 doelpunten en geeft 11 accists af is blijkbaar onvoldoende. ONBEGRIJPELIJK

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen