Teleurstelling maakt plaats voor woede in Oranje-kamp: 'Ongelooflijk'

11 augustus 2023, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Teleurstelling overheerst in het Oranje-kamp na de uitschakeling op het WK. Bij Lineth Beerensteyn borrelt na de 2-1 nederlaag tegen Spanje ook een gevoel van woede op. De 26-jarige aanvaller voelt zich bestolen omdat zij in de 61ste minuut geen penalty kreeg.

Stéphanie Frappart wees naar de stip toen Beerensteyn in het vijandelijke strafschopgebied naar de grond ging, maar kwam na een VAR-ingreep op haar beslissing terug. Daar heeft Beerensteyn geen goed gevoel aan overgehouden. "Zeker ook omdat hij aan de andere kant wel heel erg makkelijk werd gegeven", doelt zij in gesprek met De Telegraaf op de penalty die Spanje kreeg na een handsbal van Stefanie van der Gragt.

Artikel gaat verder onder video

Waar Frappart de penalty introk, had dat volgens Beerensteyn niet moeten gebeuren. "Ik sneed in het strafschopgebied voorlangs die verdedigster en versnelde. Zij wist dat ik er al voorbij was en gaf mij vol een duw in de rug", zegt de aanvaller, die uit balans raakte door de duw. Het was volkomen terecht dat de scheids een strafschop gaf."

YouTube: Voorspelling: dit wordt de kampioen van de Eredivisie!

Dat de VAR ingreep, is volgens Beerensteyn 'ongelooflijk'. Het stond nog 0-0 in Wellington toen Oranje de strafschop niet kreeg. "Als wij die penalty krijgen, had het een heel andere wedstrijd kunnen worden", stelt Beerensteyn.

Andries Jonker dacht aanvankelijk dat de arbitrage een goede beslissing had genomen door de beslissint terug te draaien. "Op het veld kan je het maar één keer zien. Toen dacht ik: Scheids je doet het fout, het is geen strafschop. Maar net heb ik hem 27 keer in de herhaling gezien en nu denk dat de VAR het fout heeft gedaan", aldus de bondscoach, die vindt dat het penaltymoment niets afdoet aan de Spaanse zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

xSander
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was inderdaad een vreemd moment, dat was gewoon een glaszuivere strafschop. Maar wat Beerensteyn daarna zegt over de strafschop voor Spanje, zal in de emotie van het moment zijn geweest. Want óók dat was een glaszuivere. Niks op af te dingen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beernsteyn is een waardeloze spits, af en toe een doelpuntje pikken, zij is de vrouwelijke uitvoering van Brobbey.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was een grote blunder van de scheidsrechter en VAR Het was een strafschop en had nooit teruggedraaid mogen worden en wie er ook in de VAR zat die hebben helaas geen kaas gegeten van het voetbalspelletje of spelregels. De strafschop van Spanje was volkomen terecht en oerdom wat niet nodig was geweest en dan nog zeggen van dacht dat het er buiten was , dus ze was zich ervan bewust wat ze heeft gedaan.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh gut het meisje wil de aandacht verleggen. Hands is hands meid dus makkelijk gegeven !?. Makkelijk gegeven zou jullie pingel zijn geweest . Het is een duwtje ,je kunt hem geven ,maar het is wel heel lichtjes . Dan was het anders geworden ?. Was gewoon uitstel geweest van

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Van der Gragt is ook een zenuwpees eerste klas. In eerdere wedstrijden heb ik dit kunnen constateren. Ze is niet stabiel voor zo'n flinke grote meid.

Mandog Manman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was het een donkere verdedigster geweest die een blanke aanvalster omver had geduwd in het strafschopgebied dan was de var niet nodig geweest.

Mr. LabMan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn en de andere dames gaven aan dat de mannen een voorbeeld aan het dames(voetbal) moeten nemen. Nou zie waarom je langer op het veld moet blijven liggen , vooral in het penalty gebied. Beerensteyn is veel te snel opgestaan en ze moest zelfs wachten op de verzorgers, BASTA!!! Maar zelfs dan , als ze duizend kansen nodig heeft om 1 doelpunt te maken, ja dan houd het op! Tevens heeft Jonker de topscorer van Nederland thuis gelaten, daar is zeker ook wat over te zeggen!⚽️☹️😏

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen