'Transfervrije Jeffrey Bruma nadert akkoord met Eredivisie-club'

16 juli 2023, 10:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De kans lijkt groot dat Jeffrey Bruma ook komend seizoen in de Eredivisie te bewonderen zal zijn. De 31-jarige verdediger is transfervrij na zijn vertrek bij sc Heerenveen maar is volgens Voetbal International dicht bij een akkoord met een andere club uit de hoogste divisie.

"RKC Waalwijk lijkt Jeffrey Bruma te strikken", meldt het weekblad zondagochtend. "De verdediger nadert een akkoord met de club", vervolgt VI. De 25-voudig international van Oranje werd eerder deze week al gespot in Waalwijk, "een teken aan de wand" volgens het blad. Bruma wordt voor de nieuwe RKC-trainer Henk Fraser alweer de negende aanwinst die hij mag begroeten; eerder versterkte de nummer negen van afgelopen seizoen zich onder meer met Denilho Cleonise (FC Twente), Aaron Meijers (Sparta Rotterdam) en Godfried Roemeratoe (Hapoel Tel Aviv).

Artikel gaat verder onder video

In het shirt van Heerenveen kwam Bruma in de tweede helft van afgelopen seizoen tot veertien wedstrijden: tien in de Eredivisie, twee in de KNVB Beker en twee in de play offs om Europees voetbal. Met de Friezen eindigde hij als achtste in de competitie, een plek boven zijn vermoedelijke nieuwe werkgever RKC. In het seizoenstoetje was FC Twente vervolgens te sterk, waarmee een einde kwam aan het dienstverband van Bruma in Heerenveen.

Lees hier het volledige overzicht van alle transfers die de clubs in de Eredivisie deze zomer hebben afgerond

Bruma maakte op jonge leeftijd de overstap van de jeugd van Feyenoord naar die van Chelsea. Na huurperiodes bij Leicester City en Hamburger SV vertrok de centrale verdediger in de zomer van 2013 definitief uit Londen; PSV telde 3,5 miljoen euro voor hem neer. Drie jaar later maakte hij voor 11,5 miljoen euro de overstap naar VfL Wolfsburg, maar dat avontuur werd geen groot succes. Na verhuurbeurten aan achtereenvolgens Schalke 04 en FSV Mainz trok Bruma in de zomer van 2021 transfervrij naar het Turkse Kasimpasa, waar hij afgelopen winter uit zijn contract liep, waarna hij opdook in Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen