Van der Vaart: 'Dit is superslecht, hier moet Sneijder zijn excuses voor aanbieden'

20 juli 2023, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Oranjezomer

Rafael van der Vaart vindt dat Wesley Sneijder een misstap heeft begaan door de F-Side van Ajax te provoceren. Sneijder doet er goed aan om zijn excuses aan te bieden, stelde Van der Vaart woensdagavond bij De Oranjezomer. Hij hoopt dat de supporters van Ajax vervolgens in staat zullen zijn om Sneijder te vergeven.

Zondagavond meldden De Telegraaf en Voetbal International dat Ajax in gesprek is met de recordinternational van Oranje. Hij zou een rol kunnen bekleden in de technische staf van Ajax. De F-Side publiceerde een statement, waarin onder meer stond: "Als Sneijder komt, dan is het oorlog." Van der Vaart snapt de woede wel. Hij kreeg woensdagavond de video te zien waarop Sneijder vanuit de auto 'Als ik boven op de Dom sta' zong, terwijl hij Amsterdam binnenreed.

"Ik wil even serieus zijn. Hij is inderdaad in beeld om assistent te worden of stage te lopen bij Ajax. Dit filmpje vind ik superslecht", oordeelde Van der Vaart. "Hij is m'n vriend, maar dit had hij niet moeten doen. Ik ben vandaag gebeld door de F-Side met de vraag wat ik ervan vind. Ik zei: hier moet hij eigenlijk z'n excuus voor aanbieden. Wesley is iemand die er staat als je 'm nodig hebt. Dat is een geweldig ventje. Hij heeft een fout gemaakt, vind ik, en ik denk dat hij dat zelf ook vindt, Dan moet je dat ook vergeten."

"Ik hoop dat de F-Side het ook vergeet. Laat hem lekker bij Ajax stagelopen. Zulke voetballers moet je koesteren", vervolgde de voormalig Oranje-international. "Je moet ook weten dat je iets hebt gedaan wat pijn heeft gedaan bij de F-Side. Ik was tien, hij was acht toen hij bij Ajax kwam. We hebben alles aan Ajax te danken. Dan kun je dit soort dingen niet doen. Maar ik weet zeker dat hij er spijt van heeft. Als hij zegt 'jongens, zand erover', dan gaat Ajax heel veel plezier aan hem beleven."

Vorige week was er droevig nieuws rondom Sneijder: zijn moeder Sylvia overleed op 59-jarige leeftijd. Van der Vaart ziet zijn vriend donderdag om zijn medeleven te betuigen. Het weerhield hem er niet van om zijn eerlijke mening te geven bij De Oranjezomer. "Hij weet dat ik er zo over denk. Hij is niet dom, ik weet hoe hij is. Hij is een emotioneel en eerlijk persoon. Er ging veel aan vooraf, hij voelde het zo. Het is absoluut slecht, het doet pijn bij de supporters van Ajax, dus ik begrijp de woede en de discussie. Maar ik vind wel dat iedereen kansen verdient. Hij heeft geen moord gepleegd of wat dan ook."

Heeft Van der Vaart zelf eigenlijk ook oren naar een rol bij Ajax? "Ik heb heel veel ambities, maar ik vind morgen plannen al best wel lastig. Ik zit hier lekker. Maar ik hoop dat hij erbij komt. Steijn is een goede trainer. Met Maduro en Bakkati erbij heb je nog een grote naam nodig en Wesley is dat."

Vind je dat Wesley Sneijder zijn excuses moet aanbieden aan de fans van Ajax?

Laden...
3108 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het maakt geen reet uit wat je doet er is altijd wel iemand gepikeerd. Overal moet maar excuses voor gemaakt worden, wat een verschrikkelijke onzin.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat komt gewoon niet meer goed ,dus nooit doen

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat lul jij nou of heb je dat allemaal in je glazenbol gezien of hebben je realistische Ajax vrienden dat gezegd tegen je Fijne dag verder Jomanda van het voetbal

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Sneijder het het beste bij slap ouwehoeren kan houden. Misschien warme worsten man(netje) worden bij Utreg. Verder niet te veel verwachten en genieten van mooie herinneringen aan de voetballer Sneijder.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

S6 met jullie K.. cluppie 020😁

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh dat zegt die meneer die ook alles van wielrennen weet zo las ik net. Excuus aanbieden aan wie...? Hou op, laat gaan. Laat hem lekker assistent bij Utreg worden en ajax weer eens oprollen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen