Wilfried Zaha vertrekt uit Premier League en gaat Champions League in met nieuwe club

23 juli 2023, 17:42
Foto: © ProShots

Wilfried Zaha vertrekt uit de Premier League. De dertigjarige vleugelaanvaller, transfervrij na zijn vertrek bij Crystal Palace, staat namelijk op het punt om zijn toekomst te vervolgen bij Galatasaray, dat afgelopen seizoen kampioen van Turkije werd en zodoende in de aankomende voetbaljaargang actief zal zijn in de Champions League.

Zaha is vrij om te gaan en staan waar hij wil nadat hij weigerde een nieuw contract te tekenen bij Crystal Palace. De buitenspeler was met een jaarsalaris van ongeveer 7,8 miljoen euro de absolute grootverdiener binnen de selectie van de Londenaren, maar legde een nieuwe aanbieding van de club onlangs naast zich neer.

Artikel gaat verder onder video

Zaha werd vervolgens in verband gebracht met een lucratieve overgang naar de competitie van Saudi-Arabië, maar heeft daarvoor bedankt. Galatasaray meldde zondagmiddag al met Zaha te onderhandelen over een contract en volgens Fabrizio Romano zijn de partijen inmiddels ook tot overeenstemming gekomen met elkaar.

Zaha gaat een driejarig contract ondertekenen bij Galatasaray en wordt spoedig medisch gekeurd. Volgens de Turkse tak van beIN SPORTS gaat de international van Ivoorkust op jaarbasis vijf miljoen euro verdienen bij de grootmacht uit Istanbul. Galatasaray stroomt als kampioen van Turkije in de tweede voorronde van de Champions League in. Daarin zal FK Zalgiris uit Litouwen de tegenstander zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wist niet dat Galatasaray al auomatisch CL speelt. Dacht dat de eerste 7 Landen teams rechtstreeks leveren en de rest voorronden moeten spelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen