Aanklager start onderzoek naar Michiel Kramer na 'champagnefles' tegen AZ

21 augustus 2023, 14:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De onafhankelijke aanklager van de KNVB heeft een onderzoek gestart naar Michiel Kramer. De aanvoerder van RKC Waalwijk vierde zijn doelpunt tegen AZ zondag op bijzondere wijze. Kramer leek een obsceen gebaar te maken richting de fans van AZ, maar kwam zelf met een andere uitleg.

"Flesje champagne. Het was champagne ja, die eruit ging", zei de captain van RKC Waalwijk na afloop voor de camera van ESPN. Dat was in eerste instantie het enige wat Kramer daarover kwijt wilde. "Nee joh, anders gaan we dat weer krijgen", reageerde hij op de vraag of hij er niet meer over wilde zeggen. "Alsjeblieft niet." Analist Gertjan Verbeek was niet te spreken over het gedrag van de ervaren spits, die uiteindelijk met 1-3 verloor van AZ.

Artikel gaat verder onder video

Het voorval rond Kramer werd door de scheidsrechter niet gezien. Daarom start de onafhankelijke aanklager zelf een onderzoek. De komende dagen wordt het incident nauwkeurig onder de loep genomen, meldt een woordvoerder van de KNVB aan het Algemeen Dagblad. Alle betrokken partijen mogen een verklaring geven. De KNVB liet eerder weten dat er vanaf dit seizoen harder wordt opgetreden tegen wangedrag van spelers en dat er eerder geel wordt getrokken.

Na de wedstrijd werd het gedrag van Kramer al uitgebreid besproken door Gertjan Verbeek. Kenneth Perez snapte op zijn beurt weinig van de uitleg van de doelpuntenmaker. Henk Fraser nam het na de wedstrijd juist op voor zijn spits. "Ik geloof hem", sprak Fraser klare taal voor de camera van ESPN. Kramer brengt met RKC aanstaande zaterdag (18.45 uur) een bezoekje aan NEC Nijmegen. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden nog geen punten gepakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onbegrijpelijk dat Kramer nog steeds op een voetbalveld staat. Hij is het slechtste voorbeeld dat je maar kunt bedenken. Jaar in jaar uit.

Kritische noot
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noa lang steekt middel vingers op naar feyenoord aanhang na zijn goal om de jc schaal . Mag dat wel dan ? En leg mij dan eens uit wat het verschil is ?

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die misselijk makkende kramer moet een stadion verbod krijgen voor de rest van zijn leven die mongool.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij ook. Met je mongool.

Ikbenhet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben heel benieuwd nu hoe jij een kroket eet🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kramer is een jongen van de straat en daarom hoort hij niet op het voetbalveld, maar in een jeugdhonk.

Maarten Kuik.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of je ben een aso,of je hebt geen fatsoen

Derk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het bestuur/ trainer van RKC moet hem direct de aanvoerdersband afpakken. Kramer moet eens beseffen dat hij als voetballer een voorbeeldfunctie heeft. Tevens zou in elk voetbalcontract gedragsregels moeten staan. Bij overtreding daarvan zou er direct een forse boete moeten worden gegeven of zelfs ontslag. Met dit soort gedrag wat Kramer vertoond breng je wel je club / werkgever in diskrediet. Moet je eens doen bij een " normale werkgever " !! Waarschijnlijk durft het bestuur van RKC niet in te grijpen omdat voor vele bestuursleden alleen het resultaat telt. Zou een prima actie wezen om eens een voorbeeld te stellen. Klaar mee met dit onbehoorlijk gedrag.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kramer is een een held.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen