Ajax hoort torenhoge vraagprijs voor Akpom en heeft stevige concurrentie

10 augustus 2023, 12:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft Middlesbrough-spits Chuba Akpom op het wensenlijstje staan. Hoewel de aanvaller in 2024 een aflopend contract heeft, is hij zeker niet voor een klein bedrag op te pikken door de Amsterdammers. De Championship-club verlangt ongeveer zeventien miljoen euro voor Akpom, in wie bovendien meer belangstelling is.

Dat schrijft Sky Sports althans. Eerder stond Akpom onder contract bij Arsenal, waar ook Ajax’ directeur voetbalzaken Sven Mislintat onder contract stond destijds. In Londen hebben ze met elkaar samengewerkt, waardoor Mislintat in zijn eigen netwerk aan het zoeken is. Desondanks kan hij niet voor een zacht prijsje worden opgepikt bij Middlesbrough en dat heeft vooral met zijn laatste seizoen te maken.

Artikel gaat verder onder video

Daarin toonde Akpom zich voor het eerst écht heel effectief en werd met 28 doelpunten topscorer in het Championship. Namens Brighton & Hove Albion en Arsenal scoorde hij niet en bij Hull City en PAOK Thessaloniki kende hij wisselende periodes. Pas vorig seizoen kende de spits qua doelpunten dus echt zijn absolute doorbraak met 28 treffers in 38 officiële duels in het Championship. Daardoor is niet alleen Ajax geïnteresseerd, maar ook RC Lens en Sheffield United. Het eerste bod van de Fransen zou overigens slechts iets meer dan tien miljoen euro bedragen.

Voetbal International legde de aanvaller langs de meetlat en concludeerde dat Akpom vooral zonder bal erg sterk is en veel diepte heeft in zijn spel. Ook is zijn positionering erg sterk, maar aan de bal is hij juist beduidend minder sterk. “En - tamelijk belangrijk in een zeldzaam druk transferwindow - is een speler die vooral zonder bal effectief is zo'n fiks prijskaartje waard? In het spel van Akpom is er genoeg om enthousiast van te worden, maar 'veilig' is hij als dure aankoop niet”, concludeert het weekblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De zelfde soort speler spits
Juan santos da Silva Deze jonge kan ook op de vleugels spelen En goed koper is Twee bening speler Koppen kan die snel

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was gisteren ook al duidelijk dat ze meerdere spitsen in kaart aan het brengen zijn. Het kan dus heel goed zijn dat de keuze niet op Akpom zal vallen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat gaan die Akpom, in de rest van de wereld zijn er nog genoeg goedkopere toppers te koop.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Akpom is wel 10 x beter als Brobbey Die Juan santos is net zo speler Maar die heeft alles wat een ajax spits nodig heeft die schiet met rechts of links net zo goed en is ontzettend snel ik weet zeker dat die er in de eredivisie tussen de 25 en 35 inschiet

Maradona
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Torenhoog? Ik zou als ik Ajax was juist 20 bieden en bidden dat je hem binnenharkt. Alsof de Championship zomaar een of andere competitie is?! Als je er daar zoveel maakt dan lukt je dat ook in onze eigen " PL ". Kom op zeg..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen