Ajax spreekt vertrouwen uit in Kian Fitz-Jim; club verhuurt middenvelder en breekt contract open

30 augustus 2023, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax staat volgens het Algemeen Dagblad op het punt om het contract van middenvelder Kian Fitz-Jim open te breken en 'met meerdere jaren' te gaan verlengen. De middenvelder, die normaal gesproken zijn minuten maakt in Jong Ajax, zou vervolgens op huurbasis mogen vertrekken bij de Amsterdammers. Johan Inan meldt dat Fitz-Jim dit seizoen vlieguren gaat maken bij Excelsior.

De huidige overeenkomst van Fitz-Jim loopt medio 2024 af. Hoewel de twintigjarige middenvelder weinig zicht heeft op speelminuten in het eerste elftal van Maurice Steijn, spreekt Ajax met de aankomende contractverlenging wel vertrouwen uit in zijn ontwikkeling. Naar verluidt gaat de Amsterdammer bijtekenen tot de zomer van 2027. Via de verhuurconstructie zou Fitz-Jim tóch zijn gewenste speelminuten op het hoogste niveau kunnen gaan maken. Vorige week werd al duidelijk dat Excelsior hem er graag bij zou willen hebben.

Artikel gaat verder onder video

In april van dit jaar liet Fitz-Jim zich al uit over zijn toekomst. In gesprek met de NOS betwijfelde hij openlijk of nóg een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met de beloftenploeg van Ajax hem goed zou doen. "Niet heel erg, als ik eerlijk ben", gaf hij zelf het antwoord op die vraag. "Het is mijn derde jaar in de eerste divisie, dus ik denk dat ik toe ben aan de volgende stap. Meer minuten in de Eredivisie zou ideaal zijn", hintte hij destijds al aan een mogelijke huurtransfer.

Fitz-Jim debuteerde in januari van dit jaar in de hoofdmacht van Ajax in het Eredivisie-duel met NEC (1-1). Ook had hij een basisplaats in het bekerduel tegen FC Den Bosch (0-2), waarin Ajax met veel jonge spelers aantrad. Na het ontslag van Alfred Schreuder deed diens opvolger John Heitinga nog twee keer een beroep op Fitz-Jim: in de competitie tegen SC Cambuur (0-5) en in de beker tegen De Graafschap (0-3). Dit seizoen stond hij alle drie de (verloren) duels van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me een aardige jongen Maar wordt niets bij ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen