Arno Vermeulen: 'Ajax liep deze droomverdediging mis, niet helemaal goed opgelet'

21 augustus 2023, 08:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Studio Voetbal

Ajax had volgens Arno Vermeulen dit seizoen zomaar over een droomverdediging kunnen beschikken. De chef voetbal stelt aan tafel bij Studio Voetbal dat als er in het verleden andere keuzes waren gemaakt, Mitchel Bakker, Sven Botman en Micky van de Ven nu in Amsterdam speelden.

In plaats daarvan trad Ajax afgelopen weekend met Devyne Rensch, Jakov Medic, Jorrel Hato en Anass Salah-Eddine als defensie aan tegen Excelsior (2-2). Er zijn versterkingen op komst, want Josip Sutalo komt op korte termijn over van Dinamo Zagreb en Gastón Ávila staat op het punt overgenomen te worden van Antwerp.

Artikel gaat verder onder video

"Ze kopen wel een partij verdedigers", constateert Vermeulen. "Ik had toevallig opgeschreven dat Ajax dit weekend ook met Mitchel Bakker, Sven Botman en Micky van de Ven achterin had kunnen spelen. Drie Nederlandse verdedigers van 21, 22 jaar. Dan zou het als een huis staan."

Bakker werd opgeleid door Ajax en maakte op jonge leeftijd de overstap naar Paris Saint-Germain. Deze zomer stapte hij over van Bayer Leverkusen naar Atalanta. Botman werd in 2020 verkocht aan Lille en is nu een sterkhouder bij Newcastle United, terwijl Van de Ven deze zomer voor tientallen miljoenen door Tottenham Hotspur werd opgepikt bij VfL Wolfsburg.

"Ik bedoel: het is ook net de keuzes die je maakt. Er zijn misschien wel verkeerde afwegingen gemaakt. Ajax cashte acht miljoen voor Botman. Wat een mazzel hebben wij. Nu is hij veel meer waard. Micky van de Ven, die bij de buren in Volendam speelde, is voor veertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur gegaan. Dus, toch niet helemaal goed opgelet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik loop niet warm van de verdediging van ajax Wat een slappe hap is dat en ik heb al eerder gezegd dat ze het met Brobbey ook niet gaan redden wat een missers maakte die duidelijk niet de juiste spits nu daar moeten ze die van van san paulo voor halen Juan dos Santos Die legt ze er wel in net zo makkelijk met links als rechts

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alleen een zéér goede verdediging zorgt ervoor dat er zéér goed gevoetbald wordt ! ! Met de huidige verdediging zal dat niet bewezen worden, dit weet iedereen ! !

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet elke goede verdediger past in het spel van een club en daarnaast zijn Botman, Bakker en Vd Ven gekomen waar ze zijn door de route die ze gekozen hebben.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet goed opgelet of liepen er toen jongens als De Ligt, Blind in ze hoogtij dagen, Nico? Toen stonden ze elkaar gewoon in de weg en dan is het logisch dat ze een ander pad bewandelen

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arno Vermeulen . ja achteraf weet iedereen het beter!

The all blacks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gezwam in de ruimte

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen