De Telegraaf weet transfersom Mikautadze: Ajax betaalt veel meer dan gedacht

28 augustus 2023, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Georges Mikautadze wordt dinsdag inderdaad medisch gekeurd bij Ajax, weet De Telegraaf. De krant bevestigt daarmee berichtgeving van journalisten Mohamed Toubache-Ter en Fabrizio Romano. Ook komt auteur Mike Verweij met aanvullende details over de onderhandelingen tussen Ajax en FC Metz.

Volgens Verweij deed directeur voetbalzaken Sven Mislintat eerst een bod van 15 miljoen euro vast en maximaal 5 miljoen euro aan bonussen, waarna Metz een tegenvoorstel deed van 17 miljoen euro, plus 3. Daar wordt nu over gesproken. Het potentiële totaalbedrag is in beide gevallen hetzelfde, maar Metz wil dat een groter deel van de transfersom uit bonussen bestaat. In eerdere berichten werd gesproken van een transfersom van 10 of 15 miljoen euro, dus het bedrag ligt aanzienlijk hoger dan gedacht.

Artikel gaat verder onder video

Een akkoord ligt in het verschiet en de aanvaller zou zelf ook al overeenstemming hebben bereikt over een meerjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Zondag meldde Voetbal International al dat Mikautadze zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Ajax. Hij staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar zou zijn directe omgeving hebben laten weten naar Amsterdam te willen. Dat lijkt dinsdag dan ook te gaan gebeuren, tenzij er onverwachte ontwikkelingen zijn.

Mikautadze brak door uit de jeugd van Metz. Hij werd in de seizoenen 2020/21 en 2021/22 wel verhuurd aan Seraing. Voor die club speelde hij een seizoen op het tweede en daarna een seizoen op het eerste niveau in België.

Mikautadze was in dienst van Metz goed voor 44 duels, waarin hij 25 keer scoorde en 10 assists gaf. Namens Seraing kwam hij tot 57 optredens, 36 doelpunten en 4 assists. Hij geldt in Amsterdam als goedkoper alternatief voor Atlanta United-ster Thiago Almada.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Telegraaf liegt dat ze de transfersom weten zou de titel waarschijnlijk moeten zijn.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dat word de zoveelste miskoop. Maar ben er wel weer blij mee. Dat dan weer wel. Bedankt Sven.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DIe hoogtes van transferuitgaves is nog niet het hoofdprobleem. Het hoofdprobleem bij zowel Ajax en Feyenoord en Psv ligt al jaren veel ergens anders. En dat weten zij verdondes goed!. En ik vertel jou zolang zij dit transferprincipe blijven voere duurt het nog 60 jaar voordat zowel psv, ajax en feyenoord nog enige Europese prijs pakken!.

ARIE1997
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als dit klopt(het is de telegraaf he)is het wel raar, veel kritiek is er op sven maar hij wil samen met steijn en technische staf die Argentijn, atalanta wil rond 27 miljoen is wel aardig bedrag, maar die gozer is wel goed, dus het wel waard, maar de rvc houdt eerst transfer van spertsyan tegen omdat hij van Russische club komt, en nu gaan de rvc en susan lenderink zitten zeiken dat 27 miljoen voor die Argentijn te duur is, maar als dit dus zou kloppen van de telegraaf wel 17 miljoen voor deze gozer, die misschien ook wel kan ballen, maar die Argentijn heeft wel meer potentie als ik zo inschat(mls is wel hoger denk ik als 2e dranse niveau, dus geef sven gewoon toestemming voor 10 miljoen op die 17 miljoen te doen en dan heb je die Argentijn.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk moet Ajax 20 miljoen betalen inclusief bonussen dus een speler die nooit hoger speelde dan bij Metz op het tweede niveau in Frankrijk (wel gepromoveerd trouwens), mag wel, maar een Argentijnse international niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien weet de rvc iets meer . En heeft ajax minder te besteden als dat iedereen (inclusief ik zelf) denkt .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen