'Een gigantisch bedrag voor zo'n middelmatige speler, dan ben je wel echt in paniek'

7 augustus 2023, 16:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Edson Álvarez staat op het punt Ajax te verlaten. De Mexicaan leek in eerste instantie hard op weg naar Borussia Dortmund, maar dat zette zelf een streep door diens komst. Álvarez heeft met West Ham United desondanks een club uit een Europese topcompetitie te pakken. De winnaar van de UEFA Conference League in het afgelopen seizoen heeft met Ajax een akkoord bereikt over een bedrag van bijna 40 miljoen euro. Belachelijk veel geld, vindt Valentijn Driessen.

Het is geen verrassing dat Álvarez Ajax gaat verlaten. De verdedigende middenvelder had vorig jaar al de stap naar de Premier League kunnen maken, maar toen zette Ajax nog een streep door een transfer naar Chelsea. Bijna een jaar later zijn de Amsterdammers wel bereid mee te werken aan een vertrek van Álvarez, die speler van West Ham United wordt. De Noord-Londenaren hebben tientallen miljoenen euro’s over voor zijn komst. “Een gigantisch bedrag voor zo’n middelmatige speler, die bij Mexico op een gegeven moment ook nog op de bank zat”, stelt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

West Ham United is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe middenvelder. De ploeg van trainer David Moyes nam onlangs afscheid van Declan Rice. Álvarez wordt gezien als vervanger van de recordaankoop van Arsenal. “Dan ben je wel echt heel erg in paniek als West Ham zijnde. Ze wilden natuurlijk een speler van Chelsea (Connor Gallagher, red.), daar boden ze 45 miljoen euro voor, maar die is het niet geworden. Nu zijn ze uiteindelijk teruggekomen bij Álvarez. Ik vind het een bedrag wat die jongen in principe niet waard is”, zegt Driessen.

Zijn collega Mike Verweij, tevens Ajax-watcher, maakt de vergelijking met Feyenoord. De kampioen van Nederland nam al vroeg deze zomer afscheid van Orkun Kökçü. De middenvelder loodste Feyenoord als aanvoerder naar de eerste landstitel sinds 2017, maar vertrok voor niet meer dan 30 miljoen euro naar Benfica. “Je kunt je toch bijna niet voorstellen dat Kökçü voor dertig miljoen euro naar Benfica gaat en dat dit gewoon tien miljoen euro meer is?”, zegt Verweij over de aanstaande transfer van Álvarez.

De Mexicaan levert Ajax ook meer op dan het bedrag dat Feyenoord zal ontvangen voor Lutsharel Geertruida. De Rotterdammers zijn naar verluidt nagenoeg akkoord met RB Leipzig over een transfersom van minstens dertig miljoen euro. “Als je dat dan vergelijkt met Álvarez… Wie ik liever heb, Geertruida of Álvarez? Dan heb ik liever Geertruida”, aldus Driessen. Verweij lijkt toch nog iets van begrip te hebben voor het bedrag dat West Ham United gaat overmaken naar Ajax. “Nu moet ik wel zeggen, dat gold ook voor Timber… Hij was vorig seizoen niet de slechtste Ajacied en hetzelfde geldt voor Álvarez. Hij speelde best een redelijk seizoen. Maar dat hij misschien wel je beste speler is geweest, zegt ook wel iets over het seizoen van Ajax.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha hij houdt het ook gewoon vol. Trieste vent.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die man zou geen aandacht moeten krijgen. De koek is op. Loopt altijd maar te zwammen. De samenwerking is voorbij. Hij zou zomaar de familie kunnen zijn van Leo..

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen kan anderen vermoeien, zou hij in de huiselijke sfeer ook zo zijn ? Steeds maar Driessen dit Driessen dat. Valentijn bevestigt alleen maar zijn niveau, riooljournalist. Valentijn moet niet alleen Ajax aanpakken, maar ook PSV, Feijenoord........hij is de voetbalclubs aan het kapot maken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij pakt iedereen aan joh . Nu is psv weer geweldig . Een keer verliezen en hij gaat daar wat van zeggen . Totaal nutteloos om je daar druk om te maken . Of om te denken dat hij het alleen over jou club heeft . Laat gaan joh die gozer

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moeite met kritiek op ons aller Ajax?

The all blacks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uitstekende technisch directeur. Haalt het maximale er uit

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat bal gehakt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen