FC Utrecht neemt voor recordbedrag afscheid van Tasos Douvikas

28 augustus 2023, 14:21
Foto: © ProShots

FC Utrecht heeft maandagmiddag het vertrek van Tasos Douvikas wereldkundig gemaakt. De 24-jarige spits stapt voor een 'recordtransfersom' over naar Celta de Vigo. Naar verluidt is een bedrag van twaalf miljoen euro met de transfer gemoeid.

"De ontwikkeling die Tasos in Utrecht heeft doorgemaakt, is enorm. We zagen hem de afgelopen jaren elke maand beter worden. Zijn prestaties spreken voor zich en onderschrijven de groei die hij bij FC Utrecht heeft doorgemaakt", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de transfer. "Sportief gezien is het vertrek van Tasos uiteraard een aderlating, maar voor de financiële gezondheid van de club is het een heel belangrijke en waardevolle transactie."

Artikel gaat verder onder video

Utrecht maakt flinke winst op de spits, die twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro overkwam van Volos NFC uit zijn vaderland. In zijn eerste seizoen in Utrecht trof hij negen keer doel in de Eredivisie, waarin hij vooral in zijn tweede jaar flink op schot was. Toen kwam hij tot negentien treffers in de competitie. Het leverde hem de gedeelde topscorerstitel op; Xavi Simons legde er namens PSV evenveel in.

Strand Larsen
Opvallend genoeg legde Celta bijna exact één jaar geleden vrijwel hetzelfde bedrag neer om een andere spits uit de Eredivisie te halen. Op 1 september 2022 versterkte de nummer dertien van LaLiga van afgelopen seizoen zich voor 12,4 miljoen euro met Jørgen Strand Larsen, die overkwam van FC Groningen. De Noor bleek met vier competitiedoelpunten in 32 duels echter geen garantie op doelpunten. Met Douvikas hoopt Celta dat wél in huis gehaald te hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, ga nu nog maar eens zien een betere spits binnen te halen, want met Lidberg ga je het niet redden. Zowel Seuntjes als Descotte zijn geen centrumspitsen. Ik verwacht nog wel een move van FC Utrecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen