Harry Kane tekent bij Bayern München: transfersom, contractduur en rugnummer bekend

12 augustus 2023, 10:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München heeft zaterdagmorgen de komst van Harry Kane wereldkundig gemaakt. De dertigjarige spits is voor een bedrag van ruim honderd miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. Kane heeft in München een contract voor vier seizoenen getekend en rugnummer 9 gekregen.

Bayern München haalt Kane binnen als definitieve opvolger van Robert Lewandowski, die een jaar geleden de overstap maakte naar FC Barcelona. Het sluiten van een deal van Tottenham Hotspur was niet eenvoudig. De Londense club wilde de spits, die nog voor één jaar vastlag in de Engelse hoofdstad, eigenlijk niet verkopen. Kane had echter zijn zinnen gezet op een overgang naar Bayern München en uiteindelijk bereikten de clubs ook overeenstemming over de transfervoorwaarden.

Artikel gaat verder onder video

YouTube: Voorspelling: dit wordt de kampioen van de Eredivisie!

"Het was een lang proces, maar we zijn nu des te blijer dat Harry Kane per direct het shirt van Bayern München gaat dragen. Harry Kane was vanaf het eerste moment onze gedroomde aanwinst. Op sportief gebied en qua persoonlijkheid past hij perfect bij het DNA van onze club. Centrumspitsen van wereldklasse zijn altijd een belangrijke factor geweest in de periodes dat Bayern zijn grootste successen vierde. We hebben er alle vertrouwen in dat Harry Kane dit succesverhaal zal voortzetten. Onze fans kunnen uitkijken naar een van de beste doelpuntenmakers van onze tijd", aldus Jan-Christian Dreesen, CEO van de Duitse topclub.

Kane, die sinds 2004 uitkwam voor Tottenham Hotspur en Lucas Hernández van de troon stoot als duurste Bayern-aankoop ooit, kan niet wachten om in Duitsland te beginnen. "Ik ben erg blij om nu deel van de club uit te maken. Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en ik heb altijd gezegd dat ik mezelf tijdens mijn carrière op het allerhoogste niveau wil bewijzen. Bayern wordt gekenmerkt door zijn winnaarscultuur - het voelt goed om hier te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen