Joël Piroe maakt binnen Engeland toptransfer van 14 miljoen euro

24 augustus 2023, 14:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Joël Piroe staat op het punt om Swansea City te verruilen voor Leeds United. De clubs hebben volgens diverse media een akkoord bereikt over een transfersom van veertien miljoen euro.

De transfer van Piroe wordt naar verwachting deze week nog afgerond. De oud-spits van PSV reist op korte termijn af naar Leeds, waar hij een medische keuring moet ondergaan alvorens het papierwerk wordt afgerond.

Artikel gaat verder onder video

Met de komst van Piroe troeft het uit de Premier League gedegradeerde Leeds United onder meer Everton, Leicester City en Southampton af. De afgelopen twee seizoenen maakte de Nederlandse spits veel indruk door in 96 officiële wedstrijden 46 doelpunten te maken en acht assists te geven.

PSV verkocht Piroe in de zomer van 2021 voor zo'n twee miljoen euro aan Swansea City. Bij de verkoop van de spits bedongen de Eindhovenaren naar verluidt een doorverkooppercentage van 10 procent.

Leeds United is met de komst van Piroe nog niet klaar op de transfermarkt. De Engelse club heeft een bod uitgebracht op Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen), bij KRC Genk geïnformeerd naar Joseph Paintsil en praat met Rangers over Glen Kamara.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen