Johan Derksen reageert meteen op racismeverwijt van Wesley Sneijder

28 augustus 2023, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen heeft gereageerd op het verwijt van racisme van Wesley Sneijder. Maandagavond stelde Sneijder bij Veronica Offside dat Derksen zich racistisch opstelt in zijn kritiek richting de 'louche vrienden' van Sneijder.

"Als jij met je vrienden op pad gaat, heb je opeens de verkeerde vrienden, misschien omdat sommige een kleurtje hebben. Dat is toch niet erg?", zei Sneijder maandagavond. "Je moet het omdraaien. Als je dat zegt omdat er niet alleen maar Nederlanders om mij heen rondlopen, vind ik dat best wel racistisch."

Artikel gaat verder onder video

Derksen herkent zich niet in de uitspraken van Sneijder: "Ik heb helemaal niet over een kleurtje gesproken, dat verzint hij ter plaatse. Ik heb gezegd: waar Wesley komt, neemt hij altijd zijn hele hofhouding mee. Dat zijn vrienden uit de wijk waar hij vandaan komt en van de voetbalclub."

"Bij Utrecht apprecieerden ze dat niet, dat hij in een box zat met de semi-onderwereld van Utrecht", verzekert Derksen. "En die neemt hij ook mee naar Ajax, want dat zijn z'n vrienden. Dat mag, maar een beursgenoteerd bedrijf is daar niet van gediend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo'n clash tussen Sneijder en Derksen, die toen Sneider nog hot was, Derksen graag een bezoekje aan Sneider in Turkije wilde brengen....

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest van Sneijder. Heeft Derksen nooit zo gezegd. Geeft maar weer eens aan dat Sneijder absoluut niet tegen kritiek kan

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Maandagavond stelde Sneijder bij Veronica Offside dat Derksen zich racistisch opstelt in zijn kritiek richting de 'louche vrienden' van Sneijder." Vergeten is dat Derksen ook vriendschap heeft met..............oef ook niet mals hoor. Dit had Derksen zelf in een VI-uitzending gezegd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen