Mike Verweij laat naam vallen bij Ajax waar Maurice Steijn absoluut niet op zit te wachten

12 augustus 2023, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De zoektocht van Ajax naar een concurrent voor Brian Brobbey duurt voort. Mike Verweij laat in de podcast Kick-off van De Telegraaf de naam van Sydney van Hooijdonk vallen als optie voor de Amsterdammers. Dat het onwaarschijnlijk is dat Ajax een poging gaat wagen voor de 23-jarige spits van Bologna, realiseert de clubwatcher zich terdege.

Sven Mislintat is voor Ajax al geruime tijd op zoek naar een extra spits. Onder meer Rafa Mir, Serhou Guirassy en Chuba Akpom zijn in verband gebracht met een overgang naar de Johan Cruijff ArenA. De zoektocht heeft echter nog niet tot het gewenste resultaat geleid. "Ik snap dat het gezien de familiebanden een beetje gevoelig ligt, maar als je een tweede spits zoekt, haal dan gewoon Sydney van Hooijdonk van Bologna", zegt Verweij.

Artikel gaat verder onder video

YouTube: Voorspelling: dit wordt de kampioen van de Eredivisie!

Een transfer van de spits van Bologna naar Ajax ligt gevoelig omdat Maurice Steijn geen goede band heeft met de familie Van Hooijdonk. De Ajax-trainer had in het seizoen 2020/21 Van Hooijdonk onder zijn hoede bij NAC Breda en stelde de spits niet altijd op, tot grote ergernis van vader Pierre van Hooijdonk. De analist heeft zich bij Studio Sport meerdere keren negatief uitgelaten over Steijn, terwijl de Ajax-trainer Van Hooijdonk aan tafel bij Veronica Offside een keer een 'lul' noemde.

Ajax lijkt in de zoektocht naar een spits zijn pijlen op dit moment te richten op Akpom, die vorig seizoen veel indruk maakte bij Middlesbrough. Op het tweede Engelse niveau was de aanvaller goed voor 28 doelpunten. "Dan kun je zeggen: dat is op het tweede niveau. Dat klopt, maar daar 28 keer scoren blijft nog steeds een prestatie", aldus Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet dat als Sydney 2e spits is en Brobbey scoort een wedstrijd niet dat je iemand op TV hebt die aan zijn stoelpoten begint te zagen. Sydney is (nog) niet goed genoeg voor de basis van de topclubs in Nederland. Je kan hem erbjj nemen als 2e spits en zien of hij zich gaat doorontwikkelen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sydney hoop ik nooit in een Ajax shirt te zien.

Witte muis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens vooral zijn vader een droplul 1e klas en een lul van een analist. Echt niet naar onze club nooit en nooit doen

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn vriendje Van der Vaart is nog een grotere droplul extra. Moet weer eens tegen Zlatan aanlopen,hahaha. Zlatan: "Er was een ventje dat altijd opschepte dat ie op een woonwagenkamp woonde, maar die zo laf was, dat wil je niet weten. Hij scheet in zijn broek voor mij."

Eelko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten eerste is Sydney van Hooijdonk een matige spits, hij heeft niet de kwaliteit die bij Ajax gevraagd is. Ten tweede zou je Sydney binnenhalen, haal je ook meteen het probleem "Pierre van Hooijdonk" binnen !!! Deze kerel brengt alleen maar onrust !!! Moet je niet willen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen