Politie Amsterdam komt met uitleg na auto-ongeluk Ziyech: 'We kunnen de camerabeelden niet vorderen'

2 augustus 2023, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De politie Amsterdam kan naar eigen zeggen geen camerabeelden vorderen om meer te weten te komen over het ongeluk waarbij de auto van Hakim Ziyech betrokken was. Er doen verschillende verhalen de ronde en de camerabeelden zouden bijvoorbeeld kunnen helpen om te bepalen wie achter het stuur zat.

De politie heeft ter plaatse iemand gearresteerd die aangaf de Rolls Royce te hebben bestuurd. "Deze persoon is op verdenking van rijden onder invloed meegenomen voor verhoor en geldt als verdachte in deze zaak", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. De verdachte is niet Ziyech, al lijkt een foto van Yvonne Coldeweijer aan te tonen dat hij wel uit de auto stapte na het ongeluk.

Artikel gaat verder onder video

Er is een getuige die beweert dat Ziyech de bestuurder was en na het ongeluk van plek wisselde met een bijrijder. De geruchten hebben ook de politie bereikt. Maar: "De verklaring van de getuige en de suggesties geven ons op dit moment niet voldoende gronden om iemand anders aan te merken als verdachte.. Als er sprake zou zijn geweest van een andere bestuurder, kan deze persoon worden verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval."

"Dit strafbare feit in deze specifieke zaak, met alleen materiële schade, geeft de politie alleen niet de bevoegdheid om camerabeelden te vorderen. De opsporingsmiddelen zijn op basis van het gepleegde strafbare feit beperkt", vervolgt de woordvoerder. "Zodra in het onderzoek nieuwe personen naar voren komen die mogelijk getuige zijn geweest, geïdentificeerd kunnen worden en duidelijk wordt dat zij nog niet met de politie gesproken hebben, dan worden ze uitgenodigd voor verhoor. Als mensen concrete informatie hebben, of camerabeelden, van een mogelijke andere bestuurder, roepen wij ze op zich te melden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh ja, we kunnen weer eens geen camerabeelden vorderen. Meestal staan ze toevallig uit en nu deze lulsmoes. Je zet deze ooggetuige in zijn hemd. Raar dat niemand zich meer wil melden bij de politie na het zien van een misdrijf. Je hebt ook kans dat je naam bij de verdachte terecht komt.

Mau
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@ThommZzz: Het geeft niet dat je sommige dingen niet weet, maar zoek het dan liever op of vraag het, ipv ervan uitgaan dat sommige dingen zo zijn zoals je denkt. Er staat dat de politie de beelden niet kan vorderen, maar eigenlijk MAG de politie de beelden op basis van een dergelijk strafbaar feit (verdenking van verlaten plaats ongeval met uitsluitend materiële schade) niet vorderen. Vandaar de oproep of getuigen beelden vrijwillig beschikbaar willen stellen, dat mag namelijk altijd. Dus hopelijk willen getuigen zich juist melden. En ja, je hebt niet alleen kans dat je naam bij de verdachte terecht komt, dat is sowieso het geval. Dat moet ook volgens de wet. De verdediging heeft het recht om te weten wie wat over hem of haar gezegd heeft, zodat diegene zich daartegen kan verweren. In sommige gevallen blijven je persoonsgegevens (gedeeltelijk) afgeschermd, indien de rechter of het OM dit om veiligheidsredenen noodzakelijk acht. Hopelijk heb je nu wat meer begrip over het waarom achter dit bericht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen