PSV dendert door op de transfermarkt en haalt Jerdy Schouten terug naar Nederland

16 augustus 2023, 15:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft de selectie versterkt met middenvelder Jerdy Schouten. De Eindhovenaren betalen naar verluidt twaalf miljoen euro aan het Italiaanse Bologna. Schouten gaat in het Philips Stadion spelen met rugnummer 22 en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar.

"Ik was heel blij toen PSV interesse toonde en heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken. PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur", laat de aanwinst weten op de website van de club. Schouten speelde op Nederlandse bodem eerder al in het shirt van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior.

Artikel gaat verder onder video

Ook Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de afgeronde transfer. "Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen", aldus Stewart, die blij is dat een speler uit de Serie A kiest nu al kiest voor een terugkeer naar de Eredivisie. "Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast."

Schouten speelde in totaal vier seizoenen in het shirt van Bologna. Zijn teller qua wedstrijden voor de Italianen staat op 109, daarin was hij goed voor twee doelpunten. In 2022 maakte hij onder toenmalig Bondscoach Louis van Gaal zijn Oranje-debuut tegen Wales. Eerder wist PSV de selectie al te versterken met Noa Lang (Club Brugge), Ricardo Pepi (FC Augsburg) en Malik Tillman (Bayern München).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

M. Tardelli
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo zo, PSV wordt wel erg sterk. Verdediger erbij (of zelfs 2) ; helemaal klaar.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En daar erger ik mij juist dood aan dat er waarschijnlijk weer geen nieuwe verdedigers worden gehaald. Ramalho en van Aanholt zijn gewoon matig. En ik vind het raar dat ze nu met vele miljoenen strooien terwijl PSV afgelopen winter Gakpo en Madueke moesten verkopen om meer financiële ruimte te krijgen. Van Nistelrooy is genaaid door de spelers en de clubleiding

M. Tardelli
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wanneer je voor Gakpo en Madueke bijna 90mln kan bijschrijven is dat niet zo vreemd van PSV om te verkopen. Verder zou PSV toch geen kampioen geworden met deze twee erbij ; Van Nistelrooij kreeg ze gewoon niet aan het voetballen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je iemand moet verkopen is dat niet zo maar mr tardelli . Het verhaal klopt gewoon niet als er nu weer alleen gekocht wordt en er niks voor veel weggaat . Of hebben ze weer grond verkocht ,of een leninkje bij de gemeente

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe moet Ruud van Nistelrooy zich nu voelen??? Grote schande is het vorig jaar Gakpo en Madueke zijn 2 beste spelers moeten verkopen van dit ongeloofwaardig bestuur vanwege de financiën en nu gooien en smijten ze met geld alsof er niets aan de hand is. Zeker van de miljardair v.d. Wallen of gemeente. Het is uit den boze dat dit zo maar kan mag hopen dat ze niet eens bij de top mee gaan doen met zulk beleid en wangedrag. Bosz kan mooi profiteren en zal dit wel geëist hebben anders kwam meneer natuurlijk niet maar een eigen jongen die zich altijd meer dan 100% heeft ingezet Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel worden naar buiten geschopt als oud vuil. IK heb niets tegen de fans maar wel tegen het gehele beleid van PSV en zeker van die grote slijmbal Brands die niet eens achter van Nistelrooy ging staan terwijl die weg moest van de voorzitter van de RvC v.d.Wallen die geen bal verstand heeft van voetballen en de twee sterkhouders ook verkocht heeft, hij moest zeker zijn statiegeld terug hebben.

M. Tardelli
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor de goede orde ; Van Nistelrooij is zelf opgestapt. Verder valt het smijten met geld ontzettend mee wanneer je alle uitgaande transfers ff optelt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noa lang ,pepi ,schouten , zo'n slordige 45 ..50 mil. Til man met een bayern salaris . Simons weg voor 4 ofzo . Niet erg winstgevend . Verkocht Gakpo en madueke maar dat moest niet voor niks . Dus ja

M. Tardelli
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rekenen is niet je beste kant…😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen