PSV kan plots een fikse financiële meevaller bijschrijven

24 augustus 2023, 23:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft een financiële meevaller gekregen door de transfer van Joël Piroe. De jonge aanvaller stapt voor dertien miljoen euro over van Swansea City naar Leeds United en destijds hebben de Eindhovenaren een doorverkooppercentage van naar verluidt tien procent bedongen. Dat kwam nog bovenop de twee miljoen euro die The Swans betaalden voor Piroe.

En dus pakt PSV ruim een miljoen euro mee van de deal, nog los van de opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage (opgeteld vijf procent) waar de Eredivisieclub ook een gedeelte van zal incasseren. In een tot dusver behoorlijke dure zomer voor de Eindhovenaren, met onder anderen Noa Lang, Ricardo Pepi en Jerdy Schouten aan inkomende transfers, zal de penningmeester in het Philips Stadion blij zijn met deze meevaller.

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord zal uit de opleidingsvergoeding ook nog een heel klein bedragje opstrijken, aangezien Piroe ook in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club heeft gezeten. Pas in Engeland kwam Piroe pas écht uit de verf met 22 en 19 doelpunten in zijn seizoenen op het tweede niveau in Engeland tot dusver.

Bij Leeds United wacht voor Piroe een behoorlijk pittige uitdaging samen met de drie landgenoten die hij daar treft: Crysencio Summerville, Pascal Struijk en Dani van den Heuvel. Ondanks de degradatie van het vorige seizoen staat de teller na drie duels in het Championship op slechts twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen