Sven Mislintat verklapt dat Josip Sutalo mogelijk op andere positie wordt gebruikt bij Ajax

22 augustus 2023, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax TV

Sven Mislintat is maar wat blij dat het Ajax is gelukt Josip Sutalo binnen te halen. Na lange onderhandelingen met Dinamo Zagreb werd de 23-jarige centrale verdediger maandag gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. "Als dit geen echte Ajax-verdediger is, wie dan wel?", vraagt de directeur voetbalzaken zich hardop af voor de camera van Ajax TV.

"Het duurde lang om hem binnen te halen", erkent Mislintat. "Het waren respectvolle gesprekken tussen twee prestigieuze clubs. Al sinds lange tijd. Alle betrokken partijen hebben er alles aan gedaan. Zeker gezien de lastige situatie waarin Dinamo Zagreb zat met het spelen van de voorrondes van de Champions League, waar zij hem nog voor nodig hadden. Je kunt je voorstellen dat als je zo lang wacht, je hoopt dat hij niet geblesseerd raakt. We zijn heel blij dat het allemaal gelukt is en we vandaag kunnen zeggen: it's a done deal."

Artikel gaat verder onder video

In de Amsterdamse zoektocht naar een centrale verdediger stond Sutalo bovenaan het wensenlijstje. "Hij is een geweldige speler voor Ajax en ook Europees gezien staat hij er goed op. Zoals eerder gezegd, moest hij nog wedstrijden spelen met zijn vorige club waar we het onderling over eens waren. Daarnaast is er ook altijd een kans dat andere clubs de speler graag willen hebben. Er zijn twee clubs geweest en zelfs een club uit de Premier League, maar hij wilde alleen maar naar Ajax. Dit is voor de club een fijn signaal en zegt ook iets over zijn karakter."

Met Sutalo haalt Ajax volgens Mislintat een verdediger binnen die altijd kalm blijft. "Voetbal is een spel waarin fouten worden gemaakt, dan blijft hij rustig doorspelen. Hij is precies wat we zoeken om onze verdediging te versterken. Hij is een echte leider en baas achterin. Hij is een hele complete centrale verdediger. Hij kan goed verdedigen, heeft snelheid, hij is zo goed als tweebenig, kan opbouwen."

Ajax heeft Sutalo als rechter centrale verdediger binnengehaald, maar Mislintat sluit niet uit dat Maurice Steijn de aanwinst links in het centrum posteert. "Hij kan op beide posities centraal achterin spelen en kan dus zowel met Hato of Medic samenspelen. Dat geeft ons veel opties. Als je kijkt naar zijn profiel, dan is hij een complete centrale verdediger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop wel dat hij met Hato in het centrum gaat spelen .

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja gaat natuurlijk ook gebeuren. Medic gaat echt niet de voorkeur krijgen boven Sutalo of Hato.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Medic met Sutalo als een Kroatische muur is krachtig, groot, kopbalsterk. Die Avila kan ook op het middenveld, Hato linksback. In relatie hiermee: Gorter is achter de zwakke schakel en Ajax gaat door hem punten verliezen, Gorter is Drommel 2.0.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou mij ook niet verbazen als Steijn de noodklok al geluid heeft over de positie onder de lat. Kan goed nog wat gaan gebeuren op dat gebied. Ik zie Hato trouwens echt liever op zijn beste plek in het midden.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GORTER word nu alleen nog sterker als hij al was als doelman nu er een sterker verdediger is aan getrokken voor het midden veld!

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht eerder aan Medic op doel.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leg mij nou eens uit dat wanneer je een speler haalt, die op een aantal posities uit de voeten kan, hem misschien ergens anders gaat opstellen. Is dat nou pure arrogantie, kijk wij hebben geld en we doen het of gewoon Duitse dommigheid?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

CHEERS, Nee het is geen arrogantie, maar zelfvertrouwen en hebben van inzicht en overzicht. Mislintat is top. Ik zal maar oppassen om op de Duitsers neer te kijken. Kijk om je heen: VW, BWM, AUDI, Porsche, Opel om maar te zwijgen over de Duitse vrachtwagens. Kijk thuis eens: Miele, AEG enz. Kijk naar de machines in de bouw. Kijk naar de vrachtwagens, tramstellen. Weet dat de Noord/Zuidlijn alleen met een grote Duitse boor mogelijk was te realiseren. Nou nee Duitsers zijn veel slimmer dan ons Nederlanders, altijd al geweest. En Duitsers hebben veel betere voetballers dan wij die hebben. Dus ssstttt, mondje dicht. Hàh Duitse dommigheid !!!

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan is er dus 1 Duitse domoor geboren en die is gevlucht naar Amsterdam. En jullie zijn er nog trots op ook. Nou ik hoop dat ze die hele club na dit seizoen kunnen opdoeken

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd gun ik die man ieders ongelijk. Ik zou het juist mooi vinden dat hij de mond snoert van al die analisten. Ik heb er alleen een hard hoofd in dat het gaat lukken op deze manier. Maar om nou dingen als BMW en AEG de NZ-lijn erbij te halen wat Dhr Krotje doet slaat kant nog wal. Maar ik vroeg mij af waarom zie iemand kopen en hem niet op zijn favoriete plek neer zetten. Dat is vorig jaar toch vaak zat misgegaan of heeft u dat seizoen gemist?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat maakt Ajax kapot. Zoals San Marco al zei.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Links Avila- Hato- Sutalo- Gaaei Denk dat het dit wordt uiteindelijk en dat Rensch, Medic en Salah backups zijn. Wijndal lijkt wel klaar te zijn, zit geen topsport mentaliteit in.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is het vreemdelingenlegioen nou compleet? FC Wagner

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En betere kampen met mooie badkamers. Ja, die Duitsers zijn in alles de beste.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vind hem iets weg hebben van boris becker!! tsja en dat zegt zat toch?? die is ook failliet

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die koekebakker moet zich helemaal niet bemoeien met de opstelling. Hato en Satulo in het centrum lijkt mij logisch, die Medic is goed voor de bank .Dan nog snel een Nederlandse keeper halen ( Olij of Noppert ) lijkt mij zeer belangrijk want in die twee jonkies heb ik helemaal geen vertrouwen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen