'Take a bow': Messi schrijft met eerste hoofdprijs met Inter Miami dubbel historie

20 augustus 2023, 08:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Lionel Messi heeft in de nacht van zaterdag op zondag verschillende opzichten geschiedenis geschreven. De aanvaller won met Inter Miami na strafschoppen de eerste prijs ten koste van Nashville SC, de Leagues Cup. Dat betekende bovendien zijn 44ste (!) prijs als speler, waarmee hij een record heeft gevestigd. Geen profvoetballer ter wereld pakte zoveel prijzen als de Argentijn.

Eenvoudig ging het in de finale zeker niet voor Messi en consorten. De dribbelaar maakte halverwege de eerste helft op fraaie wijze het openingsdoelpunt, door naar binnen te komen en hard en laag raak te schieten. Maar na de gelijkmaker van Fabrice Picault waren er strafschoppen nodig om een winnaar te bepalen. Pas toen Nashville-keeper Elliot Panicco mis schoot die in de strafschoppenserie, was de eerste prijs van Inter Miami in de clubhistorie een feit.

Messi, die verkozen werd tot de speler van het toernooi en speler. de finale, heeft met tien doelpunten een gigantische bijdrage aangeleverd aan de winst van het zomertoernooi. In de reguliere MLS lijkt eremetaal voor Messi onhaalbaar met Inter Miami, aangezien het daar op de laatste plaats staat. Op 26 augustus zal de kleine Argentijn vermoedelijk ook debuteren op het competitieniveau van Amerika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen