Fabrizio Romano: Ajax is akkoord en laat aanvaller gaan voor 15,5 + 2 miljoen

5 augustus 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft een akkoord bereikt met Burnley over een verhuur van Mohamed Daramy met een verplichte optie tot koop, zo melden The Athletic en Fabrizio Romano. Volgens journalist Romano gaat het om 15,5 miljoen euro plus 2 miljoen aan bonussen en tien procent doorverkooppercentage. Daramy moet nog wel persoonlijk rond komen met de Premier League-club. Er zou ook interesse uit Frankrijk zijn in de Deen.

Daramy maakte in augustus 2021 voor twaalf miljoen euro de overstap van Kopenhagen naar Ajax, maar beleefde een teleurstellend debuutseizoen met slechts negen duels in de Eredivisie. Daarom mocht hij het afgelopen seizoen doorbrengen bij Kopenhagen. Zijn contract bij Ajax loopt nog drie jaar door. Met een transfersom van maximaal 17,5 miljoen euro zou Ajax een aanzienlijke winst maken op de Deen. De structuur van huur met een verplichte koopoptie zou omwille van Financial Fair Play-regels zijn bedacht.

Artikel gaat verder onder video

De waarde van Daramy wordt door FootballTransfers geschat op 11 miljoen euro. Eerder speculeerde het Deense Tipsbladet dat Kopenhagen met een bod tussen de 10 en 13,5 miljoen euro moest komen om de huurling definitief te kunnen strikken. Maar de transfersom lijkt dus een stuk hoger uit te vallen. De vraag is nu alleen nog of Daramy een persoonlijk akkoord weet te bereiken met Burnley.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hoopt als club dat een aangetrokken speler succesvol is, maar als het niet is wat je had verwacht dan is verkopen met winst of beperkt verlies toch lekker. Voor Ajax na Bassey toch weer een hele goede deal. Nu Sanchez nog en we gaan zien of de interesse in Bergwijn nog doorzet.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax doet op moment alleen maart aan miskopen

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vorig seizoen zeker. Dit seizoen lees ik berichten dat Tahirovic en Van der Boomen het heel goed doen. Verder kun je nog niet oordelen over de nieuw keeper en die jongen uit Engeland, dus dit seizoen valt het nog mee.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt Ajax moet meer in eigen jeugd opleiding kyken voor spelers in plaats van dure miskopen uit het buien land

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De supporters hebben het geduld niet om te wachten op de groei van de talentjes. Kijk maar naar Aertsen, hij is veel te licht voor het top voetbal.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het geld stroomt ondanks geen deelname aan de CL toch weer lekker binnen, nu Bergwijn nog.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij echt niet goed genoeg is om een goed niveau te halen, dan kan hij maar beter ergens anders spelen, lijkt mij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen