Valentijn Driessen: 'Als je zijn wisselbeleid ziet, denk je dat je met een amateurtrainer te maken hebt'

21 augustus 2023, 09:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Valentijn Driessen heeft het wisselbeleid van Sparta Rotterdam-trainer Jeroen Rijsdijk tegen Feyenoord gekraakt. De 46-jarige trainer ging volgens Driessen de fout in door in het laatste halfuur allerlei belangrijke spelers eruit te halen.

Sparta leek zondag lang op weg naar een zege, maar Feyenoord knokte zich dankzij doelpunten van Santiago Giménez en Leo Sauer terug tot 2-2. Rijsdijk had op het moment dat de gelijkmaker viel vijf spelers gewisseld: Joshua Kitolano, Jonathan de Guzmán, Koki Saito, Charles-Andreas Brym en Vito van Crooij.

Artikel gaat verder onder video

"Als je zijn wisselbeleid zag, denk je dat je met een amateurtrainer te maken hebt", zegt Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Hij haalde zijn hele aanvallende linie eruit. Daar zat veel diepgang en snelheid in. Hij ging echt al veel te snel de 2-0 verdedigen. Hij wisselde met Kitolano en De Guzmán ook nog twee verdedigende middenvelders. Dat zijn sterkhouders. Misschien kunnen ze geen negentig minuten spelen, maar bijt maar even door. Dan maar een paar keer met kramp naar de grond."

Dat ook Saito, vorig seizoen een van de smaakmakers van Sparta, werd gewisseld, vindt Driessen onbegrijpelijk. "Hij speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd, maar hij heeft veel snelheid. Hem laat je dus staan, want hij krijgt altijd een kans. Voor Van Crooij geldt precies hetzelfde. En dan Brym, die twee geweldige goals maakte, moest ook naar de kant. Er kwamen alleen maar zwakkeren. De kracht van Sparta zit niet op de bank. Ik vind dat Rijsdijk Feyenoord erbovenop heeft geholpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wegens de breuk met Ajax gaat Driessen niet alleen het Amsterdamse, maar nu ook het Rotterdamse afkraken. Eindhoven komt ook nog aan de beurt na tegenvallende resultaten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De wissels van slot begrepen veel mensen ook niet. Maar goed wij weten ook niet waarom trainers wisselen meneer driessen . Blessures ,fitheid etcetc

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopelijk wordt die Driessen ook gewisseld, permanent!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen