Ajax-bestuur zorgt opnieuw voor grote verbazing: 'Schaamteloos, gênant, de afgang kan dus nog groter'

25 september 2023, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

De KNVB besloot maandagmiddag dat de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord deze week woensdag wordt hervat, en dit heeft geresulteerd in de nodige ophef. Clubs kunnen zich niet vinden in het besluit van de Nederlandse voetbalbond, zo ook Ajax niet. Sjoerd Mossou kan hier met zijn hoofd niet bij.

De Amsterdammers plaatsten kort na het besluit van de KNVB een statement waarin het duidelijk maakt dat het niet akkoord gaat met de nieuwe speeldag. “Dat is echt gênant. Ik dacht zondag: groter kan de afgang niet zijn op organisatorisch, bestuurlijk en sportief vlak. Maar één dag later slaagt Ajax erin om de afgang nog een stuk groter te maken door dit soort gênante dingen”, begint Mossou bij Voetbalpraat.

Artikel gaat verder onder video

Ajax wil dat het restant van de Klassieker niet op woensdagmiddag wordt ingehaald en overweegt om juridische stappen te zetten, zo meldde de club via een statement op de website. “Ga nou gewoon eens als normale mensen met elkaar zitten. Je hebt Feyenoord, je hebt Ajax, desnoods zet je Jan Smit van FC Volendam erbij, en dan nog de KNVB. Kom dan gewoon tot een normale oplossing met elkaar”, gaat de columnist van het Algemeen Dagblad verder.

Maarten Wijffels, ook aanwezig tijdens de uitzending van Voetbalpraat, deelt de mening van Mossou. De journalist vindt het statement van Ajax ‘schaamteloos’. “Er zal toch wel iemand in de top van die club denken van: weet je, een beetje nederigheid past ons wel. Het is helemaal misgegaan in ons huis, wij zijn verantwoordelijk. Laten we nou in elk geval akkoord gaan en verder. Maar nee.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aldus de heren Wijffels en Mossou van Feyenoord clubblad AD op ESPN Feyenoord tv. Nee, voor objectiviteit moeten we idd bij ESPN zijn. Kom óp zeg!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben godsamme toch 1000% gelijk of niet sufferd. Het bewust laten staken is bewust door de f side zo gepland en nu denkt die arrogante leiding van dat zooitje ook nog te bepalen hoe of wat er moet gebeuren op het op te lossen Dat is toch de wereld op zijn kop man. Als je dat niet ziet heb je echt een plaat voor je kop!.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja jongen, moeilijk he om even je smoel te houden als je een dag ervoor over de hele wereld bent gegaan als een zootje geteisem.

jessie pelle
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arrogantie ten top in Amsterdam

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tsja nu zal de uefa feyenoord wel weer een boete geven!!

Ary ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh het zal erwel opneer komen dat als die sukkels van holigans (de zogenaamde suporters) elke x achter komen te staan met vuurwerk gaan gooien. De wedstrijd gestaakt gaat worden. En dat de wedstrijd weer over of opnieuw moet worden gespeeld. Knvb Pak die kut homo's aan en zeg gewoon jij gooid vuurwerk jou club heeft verloren .stel dit in voor elke club . Denk dat je dat wel iets zou winnen. En je ben zowiezo een lozer als je je eigen honk aanvalt. Waar zit dan je clubhart .in iedergeval niet bij je club.

wil opdenbuijsch
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon smiddags een half uurtje de wedstrijd afspelen en savonds tegen volendam en klaar.het zijn toch profs?

Wim Kley
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou de standaard straf moeten worden als je supporters rellen, vuurwerk, vernielingen aanrichten, krijgt de club een regelementaire nederlaag van 3-0. Stadion verboden moeten uitgezeten worden op de dag van iedere wedstrijd in een fysieke hal, zonder telefoon en andere electronica. Ga ze gewoon ophalen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen