Amsterdam vreest nieuwe ongeregeldheden: gebied rond Johan Cruijff ArenA aangewezen als veiligheidsrisicogebied

27 september 2023, 12:18
Foto: © ProShots

De vrees bestaat dat het woensdagmiddag rond het restant van de afgelopen zondag gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord opnieuw uit de hand loopt buiten de Johan Cruijff ArenA. De harde kern van Ajax plaatste dinsdagavond nog een onheilspellend bericht op sociale media. De gemeente Amsterdam neemt het zekere voor het onzekere en heeft het gebied rond het stadion aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

De KNVB maakte maandagmiddag bekend dat het restant van de kraker tussen Ajax en Feyenoord woensdag vanaf 14.00 uur wordt afgewerkt. De Klassieker werd een dag eerder in de tweede helft definitief gestaakt nadat er voor een tweede keer vuurwerk op het veld was gegooid. Buiten het stadion liep het vervolgens compleet uit de hand. Zo werd de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA bestormd. De harde kern van Ajax heeft het gehad met de huidige situatie in Amsterdam en eist dat er in navolging van Sven Mislintat nóg meer koppen gaan rollen.

Artikel gaat verder onder video

Die eis herhaalde het dinsdagavond in een bericht op sociale media, waarin ook te lezen valt dat het zich woensdagmiddag om 13.00 uur verzamelt bij de Johan Cruijff ArenA. Wat precies de bedoeling is, is op dit moment nog onduidelijk. De gemeente Amsterdam vreest dat er evenals afgelopen zondag ongeregeldheden ontstaan. Daarom heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten om het gebied rond het stadion aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dat leert Vandaag Inside uit navraag bij de gemeente. Dit betekent dat iedereen in het gebied gefouilleerd én gecontroleerd kan worden op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens. Dit geldt vanaf 12.00 uur.

Volgens De Telegraaf staan bij de hoofdingang bussen van de Mobiele Eenheid (ME) klaar. Daarnaast rijden er rondom het stadion veel bussen van de politie. Veel winkels in het gebied zijn 'gewoon' open, maar de Ajax Fanshop heeft besloten de deuren dicht te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Vraag ik me af hoe stevig dit is en hoeveel er aanwezig zijn om dit te doen. Als je met z'n allen rond 1 uur verzamelt good luck om dan iedereen te fouilleren voor het te laat is

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

HALSEMA. Wees verstandig en las de wedstrijd ajax-feyenoord af! wees niet nahief u weet toch ook wel net zo als anderen dat er trammelant van komt als u niet af last. u heef de macht om het te doen gebruik het. winkeliers in Amsterdam bedanken u al vast!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Met alle respect vraag ik me af of dit gaan helpen. De F-Side is compleet doorgedraaid met alle respect en of de wedstrijd doorgaat of niet ze gaan hun statement maken, one way or another

xSander
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit is geen protest meer, dit is terrorisme. Nooit toegeven aan dat schorem.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Xander kan je terug gaan naar Rotterdam

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

HALSEMA. KOM OP VOOR JE AMSTERDAM!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen