Arne Slot heeft bij Feyenoord wel, wat 'straatvechter' Maurice Steijn bij Ajax niet heeft

17 september 2023, 10:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Arne Slot heeft bij Feyenoord zeker wel inspraak in het transferbeleid. Waar recentelijk naar buiten kwam dat Maurice Steijn bij Ajax amper betrokken is geweest bij de vele aanwinsten, is dat in Rotterdam-Zuid heel anders. Bij Sparta Rotterdam had Steijn ook heel veel invloed.

“Arne Slot is meer dan capabel”, glimlachte Dennis te Kloese bij Goedemorgen Eredivisie. “We maken gebruik van de kwaliteit van Arne. De communicatie met de technische staf is heel goed. En dat moet je zo goed mogelijk houden.” Vervolgens gaf Te Kloese inzicht in hoe een transfer tot stand komt bij Feyenoord.

Artikel gaat verder onder video

“Het was overduidelijk dat Orkun Kökcü weg zou gaan en dat er interesse was in Lutsharel Geertruida”, vervolgde Te Kloese, die een lijst maakt met potentiële vervangers. “Die leggen we aan de achterkant klaar voor de technische staf. Dan zijn er opties in de markt en dan moet je de markt goed kennen. We hebben een scoutingsapparaat met veel mensen. Er zit vandaag ook weer iemand in Japan, volgende week iemand in Zuid-Amerika.”

Lees ook: Ajax-trainer Maurice Steijn in de problemen: 'Als je als trainer het teamproces ondermijnt...'

Ook bij Sparta Rotterdam had Steijn een veto als het gaat om inkomende transfers. En dat is niet ongebruikelijk. “Als een trainer het echt niet zitten, is dat een no go. Maar het gaat om communicatie”, vertelde technisch directeur Gerard Nijkamp. “Je werkt samen ergens naar toe, maar aan het eind van de dag weet iedereen wel wie de klap erop moet geven. Dat is de technisch directeur, althans vanuit de directie.”

Of Nijkamp zich zorgen maakt over de naar Ajax vertrokken coach? “Ik maak me niet zo snel zorgen. Maurice Steijn weet precies waar hij mee bezig is. Maar hij is een straatvechter en dat zal hij wel laten merken binnen de organisatie. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat hij hier bovenuit komt.”

Lees ook: Mislintat stomverbaasd, twijfels over Steijn bij Ajax: 'Huidige situatie is niet lang houdbaar'

Dat er bij Ajax totaal geen samenwerking is, ziet Mario Been wel als serieus probleem voor de Amsterdammers. “Ajax is stuurloos, waar Feyenoord en Sparta Rotterdam het wel goed voor elkaar hebben. Bij Ajax is er één man die alles kan doen qua inkomende transfers”, doelde hij op directeur voetbalzaken Mislintat. “Dat is het grote probleem.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twee grote verschillen van Slot en Stein. Deze Feijenoord trainer is betrouwbaar en maakt het team beter met zijn opstellingen en tactiek. Stein daarentegen is een onbetrouwbare gluipert die er niks van bakt, met en zonder nieuwe spelers zijn de resultaten tot nu toe slecht en het voetbal was niet om aan te gluren. En nu probeert hij zich in te dekken door Mislintat indirect de schuld te geven. Deze waardeloze trainer os de grootste miskleun dit seizoen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het lijkt me toch meer als normaal dat een trainer aangeeft wat hij nodigt heeft voor zn spelsysteem? en dus inspraak heeft wat voor type er nodig is daarvoor... Je kan toch niet zomaar spelers kopen omdat een td of een rvc dat willen???

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De trainer is een passant en moet zijn plaats kennen en gewoon presteren en niet janken. En zeker niet proberen zich in te dekken over de rug van zijn technisch directeur. Ook zonder de nieuwe aankopen presteerde hij niks.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een trainer is een passant dat klopt. Maar als de td spelers haalt die een trainer niet goed genoeg vind ,of niet passen ben je gewoon slecht bezig. Er moet gewoon een goeie samenwerking zijn tussen de td en trainer

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vinden we het raar dit jaar? Steijn komt nieuw binnenwandelen en weet nog niet eens wat voor spelers die heeft. Sven heeft deze zomer de kar getrokken, het is even niet anders. Maar voor de winter en zomer zullen ze ook beter samenwerken, nu is dat gewoon allemaal te kort dag geweest en moet er 1 gewoon de kar trekken. Ieder logisch denkend mens snapt dat.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een kut smoes. Het is een beursgenoteerd bedrijf wat al jaren verreweg het meeste geld verdient en uitgeeft . Dan mag deze zooi niet gebeuren. En dan mag je na 100mil plus uitgeven je niet verschuilen . Dan moet je gewoon meedoen

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een kwalijke behandeling van een trainer die zich heeft laten gebruiken. Hij verdient een betere club.

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou kunnen. Maar Arne Slot had zich niet zo laten misbruiken, zoals Steijn dat wel heeft laten gebeuren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen