Blunderende Feyenoord-keeper Weimar bezorgt Leeuwinnen valse start Nations League

22 september 2023, 22:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De vrouwen van het Nederlands elftal zijn in de eerste wedstrijd in het toernooi om de Nations League tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in en tegen België. Door een blunder van de debuterende keeper Jacintha Weimar verloor de ploeg van Andries Jonker met 2-1.

Via de Nations League hopen Jonker en zijn ploeg zich te plaatsen voor de Olympische Spelen die in de zomer van 2024 worden gehouden in Parijs. In Leuven moest de bondscoach het zonder twee van zijn keepers zien te stellen. Eerste keus Daphne van Domselaar én haar beoogde vervanger Lize Kop waren niet fit genoeg. Het maakte de weg vrij voor het debuut van Feyenoord-keeper Weimar.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft kreeg de ploeg van Jonker meerdere kansen om een voorsprong te nemen, maar die waren niet besteed aan onder meer Lieke Martens en Lineth Beerensteyn. Pas na rust kwam Oranje op voorsprong: Jill Roord haalde droog uit na terugleggen van Beerensteyn en tekende daarmee voor de 0-1. Lang zou die voorsprong echter niet standhouden: uit de eerste de beste tegenaanval kwamen de Belgen op gelijke hoogte.

Daarna leek Oranje op zoek te gaan naar de bevrijdende 1-2, maar diep in blessuretijd kreeg de ploeg het deksel op de neus. In de tweede minuut van de blessuretijd tastte Weimar volledig mis bij een Belgische hoekschop, waarna Jassina Blom de 2-1 binnenkopte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij moet de kop zijn blunderende Nederlands elftal keeper

Fran/k
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat krijg je als ze niet gelijk en gender neutraal betaald worden betaald.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen