Crisis duurt voort: 'Volgende slachtoffers zijn in aantocht bij Ajax'

27 september 2023, 15:22
Foto: © ESPN

Na het vertrek van rvc-voorzitter Pier Eringa zijn de volgende slachtoffers 'in aantocht' bij Ajax, schrijft De Telegraaf. Zo zijn de dagen van Jan van Halst volgens de krant geteld.

Van Halst werd eerder deze maand benoemd tot tijdelijke algemeen directeur van Ajax; de club sprak het voornemen uit dat Van Halst na de aanstelling van Alex Kroes (medio maart 2024) terugkeert in de rvc. Volgens De Telegraaf is er echter geen weg meer terug naar de rvc van Van Halst. "Volgens veel leden zou een vertrek ook moeten gelden voor de op sportpark De Toekomst verguisde chief sports officier Maurits Hendriks", voegt de krant toe.

Artikel gaat verder onder video

Ook Maurice Steijn zit op de schopstoel. Ajax won dit seizoen pas een van de vijf competitiewedstrijden; de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord zal er flink inhakken. Steijn heeft laten blijken niet achter alle aankopen van Ajax te staan en volgens De Telegraaf ‘lijkt de kans klein dat die aankopen ooit voor hem door het vuur zullen gaan’.

De bestuursraad van Ajax, die 73 procent van de aandelen van de NV Ajax vertegenwoordigt, ziet de noodzaak om in te grijpen. Zo kreeg Eringa van de bestuursraad de boodschap dat hij de eer aan zichzelf kon houden of anders weggestuurd zou worden. Dat eerste gebeurde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Complete vernieuwing is de beste optie nu. Het voetbal zal een tijd op de tweede zo niet derde plaats komen. Steijn zal ook moeten vertrekken denk ik. Ondanks dat ik hem niet verantwoordelijk acht voor alle ellende moet je toch concluderen dat hij geen topclub trainer is. Jammer want ik had het hem wel gegund.

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Goh

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Al mijn eerdere statements alhier zijn uitgekomen. Ik had alleen gedacht dat Mislintat meer tijd nodig zou hebben om AJAX naar de klote te helpen. Maar met zoveel bruine armen om hem heen, oke..oke..ik heb dat onderschat..Al die mensen om Mislintat heen vinden zichzelf belangrijker dan AJAX..ook dat maffe wijf die alles maar goedkeurt..Miskent talent 2023 ! Mijn volgende statement moet zijn dat alleen Jordi Cruyff orde op zaken kan stellen. Een echte ajaxied die hopelijk iedereen buitenflikkert die zichzelf heel belangrijk vindt. Die nieuwe directeur die in Maart komt..gaat ook niks worden..let op mijn woorden.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van mij mogen ze ontslaan wie ze maar willen...van schijthuisdame tot grassprieten teller bij wijze van spreken, zolang Steijn zijn positie maar mag blijven houden. Gelukkig staat zijn positie (nog) niet op het spel want al trek je Advocaat, Verbeek of wie dan ook aan als opvolger van Maurice...ook hun krijgen niks gedaan met deze spelers. Maar om nou "de zoon van..." aan tellen, zie ik niet zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen