De Telegraaf: Maurice Steijn 'voorkomt mogelijk een nieuwe discussie over competitievervalsing'

27 september 2023, 07:28
Foto: © ProShots

Steven Bergwijn komt woensdagmiddag niet in actie voor Ajax in het restant van De Klassieker tegen Feyenoord. De aanvoerder van de Amsterdammers was afgelopen zondag al niet van de partij. Door de onverwachte blessure van Sivert Mannsverk had Maurice Steijn de kans om - indien hersteld van zijn verstandskiesproblemen - Bergwijn toe te voegen aan de wedstrijdselectie, maar hij kiest voor Mika Godts.

En daarmee voorkomt Steijn ‘een mogelijk nieuwe discussie over competitievervalsing’, schrijft De Telegraaf. Ajax en Feyenoord treffen elkaar woensdagmiddag vanaf 14.00 uur om de laatste 35 minuten van de gestaakte Klassieker te spelen. Het treffen tussen de aartsrivalen werd afgelopen zondag in de tweede helft definitief gestaakt, nadat de wedstrijd in de eerste helft al een keer was stilgelegd wegens vuurwerk dat op het veld was gekomen. Feyenoord-trainer Arne Slot zei na afloop dat, wat de KNVB ook zou beslissen over het vervolg, er sprake is van ‘competitievervalsing’.

Artikel gaat verder onder video

De KNVB kwam afgelopen maandag met het voorstel om de wedstrijd woensdag vanaf 14.00 uur uit te spelen. Ajax ging daar in eerste instantie niet mee akkoord en ook FC Volendam was er niet te spreken over. Ajax en FC Volendam hadden elkaar normaliter woensdagavond getroffen in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers dreigden naar de rechter te stappen. Daar zagen zij uiteindelijk toch vanaf, waardoor Ajax en Feyenoord woensdagmiddag de laatste 35 minuten afwerken. Zónder Bergwijn dus. “De KNVB-regels schrijven voor dat Ajax en Feyenoord spelers die zondag op het wedstrijdformulier stonden, alleen mogen vervangen als zij aantoonbaar geblesseerd zijn. En Ajax krijgt die kans, doordat de hiel van Mannsverk in het gips is gezet. Maar in plaats van de drie dagen geleden absente Bergwijn aan zijn selectie toe te voegen, kiest Steijn voor Godts”, leest het.

Bergwijn deed vorige week donderdag nog mee in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille, maar ontbrak in De Klassieker vanwege verstandskiesproblemen. “Mocht Bergwijn wél hebben getraind en mocht Steijn hem wél aan zijn groep hebben toegevoegd, dan had Feyenoord met recht reden tot klagen gehad. Ajax-Feyenoord werd geheel buiten de schuld van de Rotterdammers gestaakt en zij zouden bij het alsnog meespelen van de - schijnbaar nog onvoldoende herstelde - Bergwijn dus gedupeerd kunnen worden”, stelt De Telegraaf. Volgens de krant richt de aanvaller zich ‘vooralsnog’ op het uitduel met RKC Waalwijk van komende zaterdag.

Mannsverk

Voor Mannsverk is zijn blessure een nieuwe klap. De middenvelder maakte in de slotdagen van de afgelopen transferwindow de overstap naar Ajax en had een week later in de uitwedstrijd tegen FC Twente meteen een basisplaats, maar zakte evenals zijn ploeggenoten door het ijs in Enschede. Steijn wisselde Mannsverk in de rust en liet hem daarna niet meer in actie komen. Ook in het restant van De Klassieker tegen Feyenoord zal er dus geen speeltijd voor hem weggelegd zijn. De Telegraaf spreekt van 'onverwachts blessurenieuws'. Onduidelijk is hoe lang de zomeraanwinst aan de kant staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Relevantie nul. Uitspelen dat potje en achter je laten. Ajax heeft er geen enkel belang meer bij.

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als Ajax er geen belang meer zou hebben, waarom hebben ze de wedstrijd dan niet laten lopen? Omdat ze stiekem toch een beetje hopen dat ze ( dankzij de F-side) toch een punt kunnen pakken.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hoe wil je nou een wedstrijd laten lopen als het door allerlei debielen verziekt wordt? Buiten dat, er is echt geen enkele Ajax speler die denkt dat ze nog een doelpunt gaan maken in het restant. Ze hopen helemaal niks stiekum. Dat maak jij ervan. De spelers willen denk ik zo snel mogelijk van deze "wedstrijd" af. De club idem dito. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

HS1986
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Alsof Bergwijn in dit team een verschil kan maken 🤭

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax moet gewoon het beste van maken, betekent wel zo veel als mogelijk strijd gaan leveren. Voor de rest focussen op de komende wedstrijden, na de winterstop zal misschien een ander Ajax op het veld staan.

KeesC
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een jammer bakken over competitie vervalsing. Vorig jaar was het fey. die er een puinhoop van maakte, de netten hangen er nog. Toen hoorde ik ze niet in r.dam. Hoop op een az-tje, dan staat direct de coolsingel blank vd tranen.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Oh want die wedstrijd is gewoon doorgespeeld??? Totaal niet te vergelijken.

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Keessie wat vergeten: Steven Berghuis wordt behandeld door Feyenoord-verzorger Fred Zwang aan zijn hoofd nadat hij is bekogeld met een aansteker uit het publiek. KNVB straft Ajax niet voor aansteker op hoofd Berghuis De aanklager van de KNVB onderneemt geen actie tegen Ajax naar aanleiding van het 'aansteker-incident' op zondag 2 april.

Redactie 06-05-17, 08:36

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hebben alle mafkezen voortaan K.C. In hun naam?

Dexi
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Grootste miskoop uit de Bundesliga,niet goed genoeg voor de premier league en wat doet Ajax ,kopen voor 31 miljoen want hij gaat het verschil maken

#iedereenweethetbeter
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Waarom al die heisa?! Was toch maar gewoon om op de bank te zitten! Mijn god, wat een gedoe! PS: maar iemand laten spelen die vorig seizoen gekwetst was, en dit seizoen slechts 30 min in KKD heeft gespeeld…logisch toch?!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen