De Telegraaf: Van Gaal onder voorwaarden bereid om Ajax door crisis te helpen, twee 'assistenten' genoemd

21 september 2023, 18:34
Foto: © ProShots

Louis van Gaal is bereid om in te stappen bij Ajax, zo meldt Valentijn Driessen. Als de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal de juiste mensen om zich heen kan verzamelen in de Johan Cruijff Arena en zijn gezondheid het toelaat, dan is hij bereid om in te stappen. Hij kan helpen om orde in de chaos te scheppen, die er momenteel is ontstaan rondom directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Danny Blind (sportief) en Michael Kinsbergen (organisatorisch) kunnen aan zijn zijde komen te staan.

“Van de levende Ajax-iconen staat Van Gaal met stip op één om de huidige chaos bij Ajax te lijf te gaan”, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. Volgens Driessen is de man die eerder als hoofdcoach grote successen had bij Ajax bereid om in te stappen, onder de bovengenoemde voorwaarden. Hoewel de journalist in de laatste periode van Van Gaal een haat-liefde verhouding had met de coach, zou Driessen direct toehappen als hij Ajax was.

Artikel gaat verder onder video

“De rvc onder aanvoering van de falende voorzitter Pier Eringa rest niets anders dan op de knieën te gaan in de Algarve of Noordwijk en Ajax-icoon Van Gaal de sleutels van de recordlandskampioen in handen te geven. Als je als rvc je club toch al hebt uitgeleverd aan iemand, dan honderd keer liever aan de bewezen technische vakman en Ajacied Van Gaal dan aan een Duitse charlatan genaamd Sven Mislintat", schrijft Driessen.

Bij andere clubiconen is minder kans van slagen als er een beroep op ze wordt gedaan. Frank Rijkaard is eerder benaderd, maar wil niet uit zijn voetbalpensioen komen. Marco van Basten werd eerder ook al benaderd voor een terugkeer naar Amsterdam. “Maar als het aankomt op het nemen van verantwoordelijkheid geeft hij nooit thuis”, stelt Driessen.

Lees ook: Johan Derksen wijst redder van Ajax aan; Noa Vahle kan lach niet onderdrukken

“Van Gaal is uit ander hout gesneden. Al ging hij in november 2011 veel te ver toen hij tijdens de fluwelen revolutie van Johan Cruijff een dolksteek in de rug van de eeuwige nummer 14 plantte. Alles om zijn ongebreidelde ambitie te verwezenlijken om directievoorzitter te worden bij Ajax”, weet Driessen, die de huidige situatie vergelijkt met die in 2010.

"Al staat Ajax er sportief nu nog veel beroerder voor als indertijd met Martin Jol als hoofdtrainer. Vooral het gebrek aan Ajax-bloed en Ajax-spelers in de clubleiding was voor Cruijff reden om de barricaden op te gaan", vindt de journalist. "Evenals in 2010: Ajax is Ajax niet meer. Louis van Gaal is met zijn Ajax-dna – samen met de nieuwe bestuursraad - de aangewezen persoon om Ajax weer Ajax te laten worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bean
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

die seniele man de sleutels van je huis geven geeft alleen maar meer problemen

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Johan gromt in de hemel.

Dexi
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Echt triest om terug te vallen op van Gaal, bodem is blijkbaar nog niet in zicht zal Marseille vanavond de genade klap uitdelen?

R.klomp
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Meteen doen , iedereen met een ajax hart heel hard nodig nu.

Dexi
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van Gaal staat met één been in zijn graf en uitgerekend van Gaal een bedrijf met een jaar omzet van rond de 120 miljoen laten leiden,dan ben je echt verloren

johan kirchyunger
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Inderdaad, er is geen ajax dna meer over.
Er moet iets gebeuren

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zou een goede zaak zijn Er moet structureel in ajax komen en rust

QuarlonK
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Enige visie is echt ver te zoeken daar.

Koempel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van Gaal zou echt dom zijn als hij zijn naam. zo. te grabbel gooit bij ajaks. De (nep) fans zijn er nooit tevreden.

Dexi
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Fans huppelen overal achteraan en nemen alles voor zoete broodjes wel sneu voor de liefhebbers die zien een Nederlandse club wel graag presteren op top niveau.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hier, nog zo'n pauper die nooit wat anders doet dan de club afzeiken, en dat kleuterachtige Ajaks schrijven elke keer, maar dan blijkbaar wél gister de wedstrijd zitten te kijken. En ook typen dat het een "leuke pot" was. Want blijkbaar is Ajax toch wel héél interessant hè jongetje. En over de afgang van jouw Boerenleenbankclubje tegen Arsenal hebben we je niet gehoord. Van Gaal dom? Je moet eens een spiegel kopen, simpele Limburger.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het zou een goede oplossing zijn. Beter dan Van Gaal is er niet in Nederlandvoetballand. Mijn wensdroom: dat Ajax opkrabbelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen